Blogolj!
Továbbra sincs megállapodás német kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió, a CSU menekültügyi vitájában. A pártszövetség és a koalíciós társ Német Szociáldemokrata Párt vezetőinek egyeztetése eredménytelenül ért véget szerda hajnalban.
Egy mértékadó német üzleti napilap leszögezi: Angela Merkel már hasonlóan kemény irányvonalat képvisel a menekültpolitikában, mint Orbán. Sőt, mint kiderült, már a németek sem akarnak ragaszkodni a Magyarország által kezdettől elvetett kötelező betelepítési kvótákhoz.
Kábítószerkereskedők, civileket gyilkoló katonák, robbantásos merénylet elkövetői. Ők mind menedékjogot kapnak Németországban börtön helyett! Sokan szinte hencegnek a bűneikkel, kihasználva azt, hogy pont a bűnösségük miatt nem küldhetik haza őket a németek az érvényben lévő jogszabályok miatt. Igen, ilyen ostoba a német jogrendszer. Féltik szegény gyilkosokat, merénylőket, hogy a hazájukban, ahonnan „menekültek” megbüntetnék őket. Ezért inkább befogadják Németországba, és börtön helyett pénzt, ellátást, lakást kapnak...
Amit évek óta nem tud elintézni, arra most két hetet kapott saját koalíciós partnerétől Angela Merkel. Június végéig kellene elfogadtatnia az Európai Unió érintett országaival az illegális migráció elleni olyan fellépést, amely Németországot tehermentesítené a szomszéd országok kárára. Merkel sorsa tehát nagyobb részt Kurz, Macron és Salvini kezében van. No meg Seehofer kezében…
A kancellár még mindig képtelen Németország érdekeit nézni, mert arra hivatkozik, hogy az illegálismigránsok belépésének megakadályozása sértené a szomszédos országokat. Az illegális migráció elleni mestertervet kidolgozó Seehofer viszont ragaszkodik ahhoz, hogy senkit se engedjenek be ezentúl Németországba, aki máshol már regisztráltatta magát menekültként, akinek nincsenek érvényes papírjai, vagy akit már egyszer kiutasítottak Németországból. Mind épeszű javaslat, ám Merkel nem hajlandó elfogadni ezeket. A kancellár szokásos kompromisszumos javaslata ugyanis legalábbis jócskán elodázná, de valószínűleg ellehetetlenítené a migránsok további beözönlésének megakadályozását.
Újabb brutális erőszak és gyilkosság rázta meg Németországot. Az elkövetők migránsok. De tovább nem lehet szőnyeg alá söpörni az egyre nagyobb gondokat Németországban sem, amit a migránsok beözönlése okoz. Egy német szakértő kimondta: itt már a kultúrák összecsapásáról van szó.  
A Merkel-féle Willkommenskultur végleg megbukott! Bár még Angela Merkel ellenáll bizonyos kérdésekben, az biztos, hogy óriási fordulat következik be a német migrációs politikában. Az okmányok nélkül érkező illegális menekülteket már be sem akarják engedni az országba, márpedig a döntő többség ilyen.
Egy török és egy iraki férfit - mindketten menedékkérők - gyanúsítanak egy 14 éves lány megerőszakolásával és meggyilkolásával a németországi Wiesbadenben. Az iraki férfi haza tudott szökni az egész családjával együtt a rendőrség elől. Ráadásul a hatóság előtt már ismert volt nemi erőszak és rablás miatt.
Otto von Bismarck
2018.06.03.
A német kancellár szerint az az intelligens megoldás, ha az illegális migrációt a legális migráció megteremtésével szorítják vissza.
A német világot megrengető mondatok, egy magasrangú, felelős német kormánypolitikustól: „a német lakosság nagy többsége biztosan szívesebben venné, ha az illegális bevándorlást rögtön a határon visszautasítanánk, ezért a menedékkérők belépésének megtagadását is napirendre kell tűzni.”

Ezeket a cikkeket olvastad már?