Blogolj!
Miután a vasárnapi bajorországi választásokon történelmi zuhanást szenvedtek el Merkel koalíciós partnerei, a következő, hesseni választáson már a kancellár pártjára is csúfos leszereplés vár. Náluk rosszabbul már csak a zuhanórepülésben lévő szociáldemokraták járhatnak, hiszen valószínűleg újabb tartományban szorulnak a Zöldek mögé. A migrációs politika miatt a nagykoalíció leghevesebb bírálójának számító AfD is diadalra készülhet, hiszen várhatóan a 10 százalékot is meghaladó eredménnyel kerülnek be a hesseni Landtagba.
Újabb mélypontra süllyedt a német kormánypártok támogatottsága egy felmérés szerint.
Otto von Bismarck
2017.11.27.
Az Orbánfóbiás Martin Schulz vezetésével óriásit bukó szociáldemokraták a migránsok beözönlésének további támogatását is feltételként akarják szabni az újabb nagykoalíciós kormányhoz. Ezzel viszont Angela Merkel végképp kutyaszorítóba kerülhet, ugyanis a CDU bajor testvérpártja a CSU erről hallani sem akar.
Otto von Bismarck
2017.11.21.
Nem lesz koalíció, nem lesz új kormány. A liberálisok nem tárgyalnak tovább. Merkel nem mond le. A szocdemek nem hajlandóak a nagykoalícióra. Az államfő nem ír ki új választást. A migránspátyolgató média nem tanult és nem változott semmit. A német átlagpolgár meg nem érti, mi folyik Berlinben, nem érti, hova lett a stabilitás.
A jelek szerint Angela Merkel, bár pártjával megnyerte a választást, mégis bukásra áll. A Jamaika-koalíció terve dugába dőlt, és egyik jövőkép sem túl biztató a kancellár számára. Ha bukik, annak legfőbb oka az elhibázott migrációs politikája lesz, amellyel milliós nagyságrendű muzulmán hordát szabadított rá Németországra.
Otto von Bismarck
2017.11.20.
A migránspátyolgató politika visszaütött! Sokszor jósolták már Merkel bukását, ám minden válságot túlélt kancellárként. Eddig. Vasárnap éjjel azonban minden korábbinál közelebb került a bukáshoz.
Otto von Bismarck
2017.10.18.
Most még mindenki igyekszik bizakodóan nyilatkozni, de a Muttinak olyan teremtényt kellene világra hoznia, amit eddig még senki sem próbált.
Otto von Bismarck
2017.10.09.
A kancellár számára kozmetikázták ugyan a CSU-val kötött megállapodást, hogy az kommunikálható legyen a nyilvánosság felé, de az egyezség totálisan ellentmond Angela Merkel eddigi, korlátlan befogadást hirdető politikájának.
Otto von Bismarck
2017.10.09.
Kormányalakítási tárgyalásokat kezdeményez a liberális FDP-vel és a Zöldekkel a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség.

Ezeket a cikkeket olvastad már?