Blogolj!
A Merkelt elvtelenül dicsőítő német médiát - úgy tűnik - teljesen váratlanul érte a kancellár immáron önmaga által is fölismert és nyilvánosan beismert bukása. Merkel bejelentése, miszerint nem indul újra a CDU elnöki tisztségéért a totális bizonytalanságba taszította a médiát. Rettegnek, hogy elveszítik igazodási pontjukat. Némelyek a kancellár további elvtelen dicsőítését tartották célszerűnek, míg mások már a Merkel utáni időkre készülve szokatlanul tartalmasan bírálták a német kormányfőt. Abban viszont szinte mindenki egyetért, hogy igencsak kétséges, hogy Merkel ki tudja tölteni az idejét kancellárként a ciklus végéig, azaz 2021-ig.
Otto von Bismarck
2017.12.21.
Saját pártja hamarosan le fogja váltani Angela Merkelt, mert a kancellár nem lesz képes a nagykoalíciós kormány megalakítására, az előre hozott választásokon pedig már nem vele fog indulni a CDU! Ezt állítja a párt egyik tekintélyes tagja, a CDU párt alapítványának vezetője.
Otto von Bismarck
2017.09.08.
Tovább csökkent Németországban a szociáldemokrata párt, az SPD választói támogatottsága a kancellárjelöltek vitája után készített első felmérés szerint
Otto von Bismarck
2017.08.22.
A kormányzó SPD-Zöldek koalíció elvesztette a többségét, ezért feloszlattáka az Alsó-Szászországi tartományi parlamentet.
Otto von Bismarck
2017.05.14.
Háromból három nagy vereség Schulz mérlege az idei választásokon. Már az is kétséges, hogy kancellárjelölt maradhat-e pártja mai történelmi veresége után!

Ezeket a cikkeket olvastad már?