Otto von Bismarck
2018.01.14.
Nagyon úgy tűnik, hogy a német baloldal semmit sem értett meg a német választók üzenetéből, és továbbra is agyatlanul ragaszkodik a migránspátyolgató, beözönlést támogató politikájukhoz. Még akkor is, ha ez a történelmi bukásukhoz vezetett a tavaly szeptemberi választáson. Most a péntekre összekínlódott nagykoalíciós egyeztetéseket megalapozó megállapodást támadják, mert nem tetszik nekik a migránsbeözönlés radikális korlátozása. Több fontos tartományi pártvezető, sőt, egész tartományi pártszervezet is tiltakozik az újabb nagykoalíció ellen. A CDU/CSU-nál is láthatóan kezd elfogyni a türelem, pedig azzal biztosan nem segítik a nagykoalíció ötletét, hogy megüzenték Martin Schulz SPD pártelnöknek, hogy azonnal verje le a törpék lázadását, ezzel a kitétellel minősítve a Merkel vezette nagykoalíció folytatása ellen tiltakozó SPD-vezetőket, párttagokat. A pénteki bizakodás után, most megint egyre kétségesebbnek tűnik, hogy létrejöhet-e az újabb nagykoalíciós kormány, vagy jön az előrehozott választás.
Jogos felháborodását tette közzé ezekkel a szavakkal a parlamenti képviselőnő. Nem is maradt válasz nélkül: a twitter letiltotta a fiókját. Fél napra blokkolták hétfőn az iszlám beözönlést ellenző  Alternatíva Németországnak nevű párt egy parlamenti képviselőjének Twitter-fiókját, miután közzé tette a bejegyzését, amiben kifogásolta a kölni rendőrség arab nyelven is szétküldött újévi üdvözletét.
Az AfD szeptember 24-én, amikor a Bundestag választáson történelmi eredményt elérve a harmadik legerősebb párttá vált, leszögezte: kíméletlen hajtóvadászatot indítanak Angela Merkel ellen, mert szerintük a kancellár a muzulmánok millióinak beengedésével Németország létét veszélyezteti. A párt hétvégi tisztújító kongresszusán megerősödtek azok az erők, amelyek ehhez a radikális gondolkodásmódhoz tartoznak.
Otto von Bismarck
2017.11.27.
Az Orbánfóbiás Martin Schulz vezetésével óriásit bukó szociáldemokraták a migránsok beözönlésének további támogatását is feltételként akarják szabni az újabb nagykoalíciós kormányhoz. Ezzel viszont Angela Merkel végképp kutyaszorítóba kerülhet, ugyanis a CDU bajor testvérpártja a CSU erről hallani sem akar.
Otto von Bismarck
2017.11.23.
A szociáldemokrata államelnök mindenképpen el akarja kerülni az új választások kiírását, ezért mindenkivel egyeztet arról, hogy a koalíciós egyeztetések bukása ellenére, hogyan lehetne mégis kormányt alakítani. Ha mégsem lesz biztos parlamenti többség, akkor vélhetően csak jövő áprilisban lenne az előrehozott választás.
Otto von Bismarck
2017.11.21.
Nem lesz koalíció, nem lesz új kormány. A liberálisok nem tárgyalnak tovább. Merkel nem mond le. A szocdemek nem hajlandóak a nagykoalícióra. Az államfő nem ír ki új választást. A migránspátyolgató média nem tanult és nem változott semmit. A német átlagpolgár meg nem érti, mi folyik Berlinben, nem érti, hova lett a stabilitás.
A jelek szerint Angela Merkel, bár pártjával megnyerte a választást, mégis bukásra áll. A Jamaika-koalíció terve dugába dőlt, és egyik jövőkép sem túl biztató a kancellár számára. Ha bukik, annak legfőbb oka az elhibázott migrációs politikája lesz, amellyel milliós nagyságrendű muzulmán hordát szabadított rá Németországra.
Otto von Bismarck
2017.10.31.
Súlyos és szimbólikus aljasságokkal küzdenek a masszívan ellenzéki és bevándorlásellenes párt ellen. Magasról tesznek a máskor oly fontos politikai korrektségre, törvényességre, évtizedes hagyományokra, a Bundestag tekintélyére
Otto von Bismarck
2017.10.09.
A korszellem is konzervatív. Most a konzervativizmus jelenti a modernséget!
Otto von Bismarck
2017.09.29.
Elégedetlen a szövetségi parlamenti választás eredményével a németek kétharmada - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

Ezeket a cikkeket olvastad már?