Blogolj!
Otto von Bismarck
2018.01.07.
Merkel, Schulz és Seehofer. Közös jellemzőjük, hogy mindhárman nagyot buktak pártjaikkal a szeptemberi választáson. Most közös kormányt próbálnak alakítani. Ők hárman nagyon akarják, hiszen mindhármuk politikai jövője függ a nagykoalíciós tárgyalás sikerétől. Ha nem jön össze, akkor valószínűleg mindhármójuknak a politikai karrierje végleg megbukott. Ezért ők várhatóan nagyon kompromisszumkészek lesznek, ám a pártok tagsága egyelőre nem rajong a bukott nagykoalíció folytatásáért. Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy a német társadalom sem akar újabb CDU/CSU-SPD kormányt. Ennél még az előrehozott választásokat is jobbnak tartanák. Innen kezdték ma az előkészítő tárgyalásokat a nagykoalíció érdekében.
Otto von Bismarck
2018.01.05.
Alakul a kvótaellenes nagykoalíció: Bajorország szövetségre lép Közép-Kelet-Európai országokkal. Orbán Viktor pedig a bajor kormánypárt tanácskozásán leszögezte: 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz. A CSU frakciója a német nagykoalíciós tárgyalásokra készülve hívta meg Orbán Viktort.  
Otto von Bismarck
2018.01.05.
Akármennyire is igyekszik összetákolni Angela Merkel az újabb nagykoalíciós kormányt, egyre lehetetlenebbnek tűnik a feladat. Ha csak valami drámai fordulat nem történik, szinte borítékolható, hogy ez a koalíciós egyeztetés is zátonyra fut, csakúgy, mint a Jamaica-koalíció terve. Ráadásul még el sem kezdődtek a koalíciós tárgyalások, a németek döntő többsége máris elutasítja, hogy újra CDU/CSU-SPD kormány alakuljon. Nem mellékesen a jelenleg is tanácskozó CSU minden bizonnyal olyan feltételeket szab – például a migránsbeözönlés megakadályozása érdekében – hogy az biztosan nem lesz elfogadható a migránspátyolgató Martin Schulzéknak. Merkelt, bár csökken a népszerűsége, még a németek többsége elfogadja. De ezzel már nem sokra megy…
Hiába a masszív médiaelhallgatás, hiába a rendőrség ostoba, a migránsbűnözést takargató hozzáállása, a német társadalom kénytelen szembesülni a ténnyel: a migránsok beözönlése az erőszakos bűncselekmények számának jelentős növekedését hozta. A németek migránsokkal szembeni egyre növekvő frusztrációját jól mutatja az a megállapítás, hogy az áldozatok feljelentési hajlandósága nagyjából kétszer nagyobb, ha az elkövető nem német, hanem például migráns.
Jogos felháborodását tette közzé ezekkel a szavakkal a parlamenti képviselőnő. Nem is maradt válasz nélkül: a twitter letiltotta a fiókját. Fél napra blokkolták hétfőn az iszlám beözönlést ellenző  Alternatíva Németországnak nevű párt egy parlamenti képviselőjének Twitter-fiókját, miután közzé tette a bejegyzését, amiben kifogásolta a kölni rendőrség arab nyelven is szétküldött újévi üdvözletét.
Otto von Bismarck
2018.01.01.
A normális ugye az lenne, ami volt még pár évvel ezelőtt is, hogy nem történtek szilveszterkor (sem) tömegesen szexuális bűncselekmények. Na mostanra odáig jutotta német média, hogy már azt is hozsannázva fogadják, hogy mostszilveszterkor kevesebb történt, mint tavaly... Elmebaj. Mert ezen nincs mit ünnepelni, különösen nem úgy, hogy megint voltak olyan nők, akiket Németország nem tudott megvédeni Merkel szeretett migránsaitól.
Otto von Bismarck
2017.12.30.
A német hatóságok már annak is nagyon örülnek, ha idén 200 ezer alatt marad az ebben az évben érkezett, hivatalosan nyilvántartásba vett új menedékkérők száma. A 2015-ös közel milliós számhoz képest tényleg jó adat, viszont a német társdadalom már így is torkig van a menekültekkel. Jól jellemzi mindezt a nagykoalíció választási bukása, majd a koalíciós tárgyalások összeomlása. Mindkettőnek a migrációs válság volt az oka.
Otto von Bismarck
2017.12.28.
Ez volt az az év, amikor a Németországba beözönlő muzulmán migránsok milliói gyakorlatilag megbuktatták imádott jótevőjüket, Angela Merkelt. A kancellár a választási szuperévben hiába győzött egy kivételével minden voksoláson – köztük a legfontosabbon a parlamenti választáson – helyzete olyannyira megrendült, hogy a legyőzött ellenfél könyöradománya sem biztos, hogy hatalomban tudja tartani. Ma már egyáltalán nem valószínűtlen forgatókönyv, hogy Merkelt hamarosan a sajátjai teszik lapátra és pártja nélküle vág majd neki az előrehozott választásnak. Egy biztos, mind Merkel CDU-ja, mind az Orbánfóbiás Martin Schulz vezette SPD a migránsözön miatt vesztett több millió szavazót.
Otto von Bismarck
2017.12.25.
Egy év alatt csaknem megötszöröződött a terrorgyanú miatt indított eljárások száma Németországban. 
Otto von Bismarck
2017.12.21.
Saját pártja hamarosan le fogja váltani Angela Merkelt, mert a kancellár nem lesz képes a nagykoalíciós kormány megalakítására, az előre hozott választásokon pedig már nem vele fog indulni a CDU! Ezt állítja a párt egyik tekintélyes tagja, a CDU párt alapítványának vezetője.

Ezeket a cikkeket olvastad már?