Blogolj!
Családi dráma, nem terrortámadás! – harsogta azonnal, szinte parancsra az egész német média a hétfői kölni túszdráma kapcsán. Ráadásul mindenkit arra szólítottak föl, hogy ne terjesszen alaptalan rémhíreket, magyarán megfenyegettek mindenkit, hogy nehogy terrorista merényletről merjen beszélni. Nos, két nappal később gyakorlatilag már be is ismerte a német rendőrség, hogy mégis terrortámadás történt. Sőt…
Otto von Bismarck
2018.10.11.
Előléptek a Zöldek Németország második számú politikai erejévé - mutatta ki egy, a héten ismertetett felmérés. A szociáldemokraták egyelőre azért küzdenek, hogy megállítsák a zuhanásukat, mert immáron az is fenyeget, hogy az AfD is tartósan megelőzi őket. Az Afd-t egyébként, amelyet két-három hónapja még a második legerősebb pártnak mértek, most már csak a negyedik helyre rakják a felmérők.
Otto von Bismarck
2018.10.10.
Biztosan megerősíti pártelnöki tisztségében Angela Merkel német kancellárt a Kereszténydemokrata Unió, a CDU a decemberi kongresszusán - jelentette ki a párt egyik legtekintélyesebb politikusa, Wolfgang Schäuble egy interjúban.
Otto von Bismarck
2018.10.09.
Nem tervez lemondást a bajorországi tartományi törvényhozási választás után Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU elnöke. A politikus egy interjúban jelezte, hogy mindkét tisztségét meg kívánja tartani az október 14-i választás után.
Otto von Bismarck
2018.10.08.
Politikai és szervezeti megújulást sürgetett a CDU-CSU pártszövetség új parlamenti frakcióvezetője a pártszövetség ifjúsági szervezetének kongresszusán.
Újabb mélypontra süllyedt a német kormánypártok támogatottsága egy felmérés szerint.
Németország veszélybe sodorja polgárait a migránsok beengedésével. A határok védelmére és a beérkező emberek ellenőrzésére lenne szükség, ugyanis a migrációs helyzet egyre durvul. Ezt Michael Wolffsohn német történész, író nyilatkozta a magyar televízióban.     
A német kancellát azt állítja, hogy ő helyesnek tartja, ahogy Orbán Viktor védi a schengeni határt, és soha nem is szólalt fel a határvédelme ellen…
Otto von Bismarck
2018.09.27.
Csaknem 400 radikális iszlamistát köröznek Németországban letartóztatási paranccsal egy szerdán ismertetett kormányzati kimutatás szerint.
A németek többsége továbbra is hajlandó menekültek befogadására – legalábbis egy friss felmérés szerint…

Ezeket a cikkeket olvastad már?