Blogolj!

Németország 2018-as éve: migránsok és Merkel bukása


Várható volt, hogy Angela Merkel nem ússza meg a migránsolitikáját. Az év végére be is következett a bukása, de a hatlamának konzerválását merényletek kísérték.

Chemnitz: tüntetés a migránsbűnözők miatt

Furcsán indult az esztendő a németeknél: már attól is boldogok voltak, hogy a szilveszteri bulikban kevesebb volt a szexuális bűncselekmény, mint korábban. Korábban ugye volt ezzel bajuk bőven, de a statisztikák rémisztőek maradtak: egyre több volt a bevándorlók által elkövetett bűncselekmény. Angela Merkel álma és állama is elkezdett rogyadozni, a választók között csökkent a népszerűsége. Nyilván attól sem volt boldog, hogy Bajorországban közben Orbán Viktort ünnepelték. 

Úgy tűnt, hogy Angela Merkel sok mindenre figyel, csak a körülötte zajló eseményekre nem, legalábbis ennek tudható be, hogy ragaszkodott a migráns-kvóták bevezetéséhez. A népszerűsége az év első negyedévének a végén drámaian csökkeni látszott. A koalíciós tárgyalások is nehezen mentek, de a bukottak azért csak összebarátkoztak a végén. A káoszt jellemezte, hogy Merkel ragaszkodott az illegális bevándorlók befogadásához, míg a kormány elismerte, hogy nagyon sok hibát követett el ebben a kérdésben. 

Merkelt nyáron már a koalíciós partner is szorongatta, természetesen a migráns-kvóta elfogadásával kapcsolatban kapott ultimátumot. Júliusban már szánalmas vergődésről szóltak a hírek, és az is kiderült, hogy a vezető rosszul kezelte a bevándorlási kérdéseket. 

Nem is csoda, hogy a nyár végére Chemnitzben elszabadult a pokol: egy emberölés miatt, amelynek az elkövetésével migránsokat gyanúsítottak, nagyon komoly tüntetési hullám bontakozott ki a keleti városban. Persze jött is a válasz egy jól sikerült nácizás formájában. 

A tél eleje aztán Merkel távozását hozta, igaz egyelőre csak a pártelnöki székből, de azt is bejelentette, hogy a kancellári posztért sem indul többet. 

2
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/66840/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-12-28 18:05:15
Mer(nem)kel, olyan mint a keljfeljancsi! Ledöngölik a földre, belenyomják a sárba, mégis- PAKK,- felpakkan. Túlságosan kerekre, és sikamlósra sikeredett a hátsója! A politikai kör-popót négyszögesíteni kellene egy nagyobb lázadással. NÉMETEK! ÉBREDJETEK!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-12-28 15:01:53
Merkel, Macron, meg a többi Soros-csicska - köztük a "magyar" hazaáruló EP képviselőknek - ajánlom figyelmébe Hofi Géza örökbecsű dalszövegének egy rövid részletét:
" Ha ' elszabtuk', hát 'elszabtuk',
utólag már >>>>>> 'szabhatjuk' !!!!!! "
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?