Blogolj!

Egyre sikertelenebb az illegális migránsok kitololncolása


Aki bejutott, az nagy valószínűséggel marad is az Európai Unióban. Hiába van gyakorlati egyezség arról, hogy az illegális migránsokat, azaz a nem valódi menekülteket visszakell toloncolni, valójában egyre sikertelenebb a kirakásuk. Németországban annak ellenére csökken a kitoloncoltak száma, hogy az elutasított menedékkérők száma is emelkedik. A legtöbb tartomány vezetése általában tétlenül nézi, hogy az elutasított menedékkérők úgymond „alámerüljenek”, azaz eltűnjenek a rendőrség elől az illegalitásba. Ez utóbbi egyenes út a bűnözéshez és/vagy a terrorizmushoz.

Csaknem húszezer elutasított menedékkérőt toloncoltak ki október végéig Németországból a Berliner Morgenpost című lapban ismertetett kormányzati kimutatás alapján.

A liberális Szabad Demokrata Párt Bundestag-frakciójának írásbeli kérdésére megküldött belügyminisztériumi adatok szerint október végéig 19 781 elutasított menedékkérőt szállítottak el az országból. Így az év egészében várhatóan ismét csökken a kitoloncolások száma, amely tavaly 23 966 volt, 2016-ban pedig 25 375.

Az elutasított menedékkérőket a hazájukba vagy az EU-s - úgynevezett dublini - szabályok alapján a kérelmük elbírálására illetékes európai országba szállítják Németországból.

A menedékjogi kérelmek nagyjából 35-40 százalékát utasítják el, és az elutasított kérelmek számához képest kevés embert juttatnak vissza a hazájukba vagy az ügyükben illetékes EU-s tagállamba. Ezt mutatja például az, hogy tavaly a távozó menedékkérők száma az országot önként elhagyó 29 600 fővel együtt sem érte el a 35 ezret, az elutasított menedékjogi kérelmek száma viszont meghaladta a 230 ezret.

A haza-, illetve kitoloncolások végrehajtásárért a tartományok felelősek. A belügyminisztérium új kimutatása szerint az idén a január-októberi időszakban az észak-rajna-vesztfáliai hatóságok szállították el a legtöbb elutasított menedékkérőt, 5548 főt. A második Bajorország 2758 fővel, a harmadik Baden-Württemberg 2569 fővel.

A beszámolóban kiemelték, hogy országszerte csupán 427 férőhely van a kitoloncolási őrizetbe vett elutasított menedékkérők elhelyezésére. Nyolc tartományban egyetlen ilyen férőhelyet sem tartanak fenn a hatóságok. Köztük van az összes keleti - a volt NDK területén fekvő - tartomány.

Az FDP-frakció migrációs ügyekkel foglalkozó vezető szakpolitikusa, Linda Teuteberg riasztónak nevezte a tartományok gyakorlata közötti jelentős eltéréseket. Kiemelte: annak révén, hogy számos tartományban egyetlen elutasított menedékkérőt sem lehet kitoloncolási őrizetbe venni, növekszik annak a kockázata, hogy az elutasított menedékkérők eltűnnek a hatóságok elől, "alámerülnek, és tartósan illegálisan tartózkodnak Németországban".

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/66238/pics/lead_800x600.jpg
kitoloncolás,migránsbűnözés,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-13 23:58:37
Ezt a "felfedezés értékű" végkifejletet már évek óta visszhangozza a józan paraszti ésszel gondolkodók egész hada. Soha a büdös életben nem is fogják hazazavarni ezt a csürhét a saját hazájukba Európából.
Ha a "dicső" nyugat-európai észkombájnok leültek volna a normális (már úgy értem: nem kommunista) emberekkel "rögeszmét" cserélni, percek alatt éveket okosodtak volna ebben a kérdéskörben is !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?