Autó hajtott a tömegbe egy német farsangi karneválon
Többen megsérültek, amikor egy autó a tömegbe hajtott egy német kisváros, Volkmarsen farsangi karneválján - írja a helyi sajtó. A városka utcáin az emberek épp egy bolt körül gyülekeztek, hogy megnézzék a felvonulást, amikor az autó közéjük hajtott.
Blogolj!

Egyre sikertelenebb az illegális migránsok kitololncolása


Aki bejutott, az nagy valószínűséggel marad is az Európai Unióban. Hiába van gyakorlati egyezség arról, hogy az illegális migránsokat, azaz a nem valódi menekülteket visszakell toloncolni, valójában egyre sikertelenebb a kirakásuk. Németországban annak ellenére csökken a kitoloncoltak száma, hogy az elutasított menedékkérők száma is emelkedik. A legtöbb tartomány vezetése általában tétlenül nézi, hogy az elutasított menedékkérők úgymond „alámerüljenek”, azaz eltűnjenek a rendőrség elől az illegalitásba. Ez utóbbi egyenes út a bűnözéshez és/vagy a terrorizmushoz.

Csaknem húszezer elutasított menedékkérőt toloncoltak ki október végéig Németországból a Berliner Morgenpost című lapban ismertetett kormányzati kimutatás alapján.

A liberális Szabad Demokrata Párt Bundestag-frakciójának írásbeli kérdésére megküldött belügyminisztériumi adatok szerint október végéig 19 781 elutasított menedékkérőt szállítottak el az országból. Így az év egészében várhatóan ismét csökken a kitoloncolások száma, amely tavaly 23 966 volt, 2016-ban pedig 25 375.

Az elutasított menedékkérőket a hazájukba vagy az EU-s - úgynevezett dublini - szabályok alapján a kérelmük elbírálására illetékes európai országba szállítják Németországból.

A menedékjogi kérelmek nagyjából 35-40 százalékát utasítják el, és az elutasított kérelmek számához képest kevés embert juttatnak vissza a hazájukba vagy az ügyükben illetékes EU-s tagállamba. Ezt mutatja például az, hogy tavaly a távozó menedékkérők száma az országot önként elhagyó 29 600 fővel együtt sem érte el a 35 ezret, az elutasított menedékjogi kérelmek száma viszont meghaladta a 230 ezret.

A haza-, illetve kitoloncolások végrehajtásárért a tartományok felelősek. A belügyminisztérium új kimutatása szerint az idén a január-októberi időszakban az észak-rajna-vesztfáliai hatóságok szállították el a legtöbb elutasított menedékkérőt, 5548 főt. A második Bajorország 2758 fővel, a harmadik Baden-Württemberg 2569 fővel.

A beszámolóban kiemelték, hogy országszerte csupán 427 férőhely van a kitoloncolási őrizetbe vett elutasított menedékkérők elhelyezésére. Nyolc tartományban egyetlen ilyen férőhelyet sem tartanak fenn a hatóságok. Köztük van az összes keleti - a volt NDK területén fekvő - tartomány.

Az FDP-frakció migrációs ügyekkel foglalkozó vezető szakpolitikusa, Linda Teuteberg riasztónak nevezte a tartományok gyakorlata közötti jelentős eltéréseket. Kiemelte: annak révén, hogy számos tartományban egyetlen elutasított menedékkérőt sem lehet kitoloncolási őrizetbe venni, növekszik annak a kockázata, hogy az elutasított menedékkérők eltűnnek a hatóságok elől, "alámerülnek, és tartósan illegálisan tartózkodnak Németországban".

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/66238/pics/lead_800x600.jpg
kitoloncolás,migránsbűnözés,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-13 23:58:37
Ezt a "felfedezés értékű" végkifejletet már évek óta visszhangozza a józan paraszti ésszel gondolkodók egész hada. Soha a büdös életben nem is fogják hazazavarni ezt a csürhét a saját hazájukba Európából.
Ha a "dicső" nyugat-európai észkombájnok leültek volna a normális (már úgy értem: nem kommunista) emberekkel "rögeszmét" cserélni, percek alatt éveket okosodtak volna ebben a kérdéskörben is !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?