Blogolj!

Semmit sem felejtettek, semmit sem tanultak: Merkelék megint fejjel rohannak a falnak…


Közös határozati javaslatot nyújtanak be a német kormánypártok a szövetségi parlamentnek az ENSZ globális migrációs csomagjának támogatásáról, a tervezetet kedden fogadták el a frakciók.

A CDU és a CSU közös frakciójában, illetve a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD képviselőcsoportjában a kiszivárgott értesülések szerint egyaránt nagy többséggel fogadták el a világszervezet tervezett migrációs megállapodását üdvözlő határozati javaslatot, amelyről csütörtökön szavaz majd a Bundestag.

Az SPD kezdettől fogva szinte egy emberként támogatja az ENSZ-megállapodás ügyét. A határozati javaslatot a koalíciós társ kérésére készítették el közösen. Az uniópártok célja az, hogy a Bundestag a határozattal megcáfolja a nyilvánosságban megjelent azon vélekedéseket, amelyek álláspontjuk szerint tévesek, és a főleg a tőlük jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt által tudatosan végzett félrevezetés révén keletkeztek.

Azonban az ENSZ migrációs megállapodásának ügye belső vitákat is gerjesztett a CDU/CSU-ban, de ezeket a kiszivárgott értesülések alapján valószínűleg sikerült lezárni. Erre utalhat, hogy a 246 fős frakcióban csupán 5 ellenszavazat és mindössze 3 tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot. 

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, a CSU elnöke is a javaslat támogatására bíztatott, kiemelve, hogy az ENSZ migrációs csomagjának céljai megegyeznek a szövetségi kormány úgynevezett migrációs mestertervének céljaival.

Alexander Dobrindt, a CSU-s képviselők vezetője pedig kiemelte, hogy torkig van a "szélsőjobboldali pánikkeltők hamis állításaival".

A CDU/CSU és az SPD tervei szerint a Bundestag a határozatban a többi között rögzíti, hogy az ENSZ-megállapodás nem érinti Németország szuverenitását. Egyben felszólítja a kormányt, továbbra is gondoskodjék arról, hogy Németország önállóan határozhassa meg migrációs politikáját.

A javaslat előzetesen ismertté vált részletei között az is szerepel, hogy az ENSZ-megállapodás a német nemzeti érdeket szolgálja, mert globális szabványokat, standardokat szorgalmaz a migráció kezelésében, aminek hatására csökken az Európára nehezedő migrációs nyomás.

Hozzátették: Németország nagyobb felelősséget vállal a migráció ügyében, mint más európai országok, és ezen változtatni kell, egyebek mellett "egy méltányos elosztás" révén.

Az egyezményt - hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról - decemberben fogadják el az ENSZ marokkói csúcstalálkozóján. Az elfogadás folyamatából kilépett számos ország, köztük az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria és Magyarország.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/64872/pics/lead_800x600.jpg
afd,angela merkel,cdu,csu,horst seehofer,migránsok,muzulmán beözönlés,németország,spd
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-28 17:20:42
Csak látnánk már végre, hogy ezek a Soros-csicskák teljes lendülettel, ténylegesen nekirohannak a kőfalnak !!!
Igen nagy igény volna már rá !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?