Blogolj!

Végre egy épeszű bírósági döntés Németországban


Nem kell visszaszállítani Németországba Bin Laden egykori testőrét, akit 11 év után idén kitoloncoltak Tunéziába. Feloldotta ugyanis a gelsenkircheni közigazgatási bíróság szerdán az al-Kaida iszlamista terorrszervezet néhai vezetője, Oszama bin Laden egyik állítólagos testőrének kitoloncolási tilalmát.

A jogerős döntés alapján a közveszélyes iszlamistaként számon tartott tunéziai férfit nem kell visszaszállítani a hazájából Németországba. A személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján Sami A. néven azonosított menedékkérőnek a német nyilvánosságban nagy figyelemmel követett ügye így lezárulhat.

Sami A.-t júliusban toloncolták Tunéziába. Hazaszállítása előtt egy nappal a gelsenkircheni közigazgatási bíróság úgy határozott, hogy nem szabad visszaküldeni az észak-afrikai arab országba, mert nincs rá garancia, hogy nem fogják megkínozni. Azonban a határozatot csak akkor kézbesítették, amikor Sami A. már a Tunéziába tartó repülőgépen volt. 

Tíz éve hülyíti Merkeléket egy közveszélyes terrorista, ráadásul segélyt is kap

Ismét megpróbálják hazatoloncolni a német hatóságok az al-Kaida iszlamista terorrszervezet néhai vezetője, Oszama bin Laden egyik állítólagos volt testőrét. A belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a közveszélyesként számon tartott elutasított tunéziai menedékkérő csaknem egy évtizede húzódó ügye az idén nyáron lezárulhat.

A bíróság az első döntését felülbíráló szerdai határozatát azzal indokolta, hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóság (BAMF) bemutatta Tunézia berlini nagykövetségének október 29-én kelt úgynevezett szóbeli jegyzékét, amelynek alapján már nem tűnik "jelentősen valószínűnek", hogy kínzás vagy embertelen, megalázó bánásmód fenyegetheti Sami A.-t a hazájában.

Sami A. 2005 óta élt családjával együtt Németországban. Menedékjogi kérelmét 2007-ben elutasították, hazatoloncolását azonban kétszer is - 2009-ben és 2016-ban - megtiltotta az illetékes bíróság arra hivatkozva, hogy az elutasított menedékkérőt Tunéziában kínzás és halálbüntetés fenyegetné. 

A német hatóságok terrorszervezetben eltöltött múltja miatt potenciális fenyegetésként tartották számon, rendszeresen jelentkeznie kellett a rendőrségen. Tagadja, hogy a radikális iszlamizmus Németországban leginkább elterjedt irányzata, a szalafizmus követője volna, és tagadja azt is, hogy járt volna Afganisztánban és az al-Kaida tagja lett volna. Ügye már többször előkerült a német sajtóban. Egy 2016-os interjúban képtelenségnek nevezte, hogy Oszama bin Laden testőrségéhez tartozott volna. "Hogyan lehettem volna, 1 méter 65 centisen?" - mondta.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/64579/pics/lead_800x600.jpg
kitoloncolás,migránsok,muzulmán beözönlés,németország,terrorista,terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-24 10:50:00
Az ilyen, - józan ész diktálta - döntés ritkaságszámba megy a mai Németországban, ezért nagyon-nagyon meg kell "böcsülni" !!!!!
A korábbi történésekről meg jobb, ha most nem ejtünk egy árva szót sem, mert az meg Németországra nézve szégyen-gyalázat !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?