Blogolj!

Orbán szövetségese maradni akar mindkét posztján

Otto von Bismarck

Nem tervez lemondást a bajorországi tartományi törvényhozási választás után Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU elnöke. A politikus egy interjúban jelezte, hogy mindkét tisztségét meg kívánja tartani az október 14-i választás után.

Horst Seehofer a Welt am Sonntag című lapban közölt interjúban kiemelte: az a meggyőződése, hogy a CSU megőrizheti abszolút többségét a müncheni Landtagban. Arra a kérdésre, nem igazságtalanság-e, hogy a pártban már most arra készülnek, hogy rá hárítsák a felelősséget az esetleges kudarcért, azt mondta, hogy nem foglalkozik ilyesmivel, és teljes erővel a CSU "összetartására" és a listavezető, Markus Söder tartományi miniszterelnök támogatására összpontosít.

"Elővigyázatosságból felhívom a figyelmet, hogy a menekültügyi politikában mindent együtt csináltunk"

- jegyezte meg Horst Seehofer.

"Nagy művet kell alkotnom"

- mondta arra a kérdésre, hogy a Landtag-választás után is folytatja-e munkáját. Olyan politikára van szükség, amely ismét jobban odafigyel a lakosságot foglalkoztató ügyekre, amely gondoskodik a rendről, a jog érvényesítéséről, a közbiztonságról és a szociális biztonságról. 

"Ezt a küldetést teljesíteni fogom"

- jelentette ki Horst Seehofer.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnöki tisztséget is megtartja-e, rámutatott, hogy a CSU tavaly decemberi kongresszusán két évre szóló elnöki megbízatást kapott.

A CSU választói támogatottsága a legutóbbi felmérések szerint évtizedes mélyponton van, az ARD országos köztelevízió Bayerntrend nevű kutatássorozatának új adatai szerint 33 százalékon áll, a ZDF országos köztelevízió Politbarometer nevű kutatássorozatának új mérése szerint pedig 35 százalékon.

A CSU az előző, 2013-ban tartott Landtag-választáson a szavazatok 47,7 százalékát szerezte meg. A 33-35 százalék körüli támogatottság azt jelzi, hogy a Bajorországot rendszerint egyedül kormányzó párt elveszítheti abszolút többségét és az 1950-ben szerzett 27,4 százalék óta a legrosszabb választási eredményre számíthat. 

A CSU a közvélemény-kutatási adatok alapján ugyan továbbra is messze a legnagyobb politikai erő marad a tartományban október 14. után, de koalícióra kényszerülhet. Valószínűleg a Zöldekkel alkothat kormányt, az ökopárt 18 százalék körüli eredménnyel a második helyen végezhet.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/61184/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,bajor tartományi választás,csu,horst seehofer,migránsok,orbán viktor,tartományi választás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?