Blogolj!

Merkel már megint Orbánozik: furcsának tartom, hogy Orbán minket szapul


A német kancellát azt állítja, hogy ő helyesnek tartja, ahogy Orbán Viktor védi a schengeni határt, és soha nem is szólalt fel a határvédelme ellen…

Helyes, hogy Magyarország védi a schengeni külső határát

- mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a bajorországi Augsburgban. Az Augsburger Allgemeine című helyi lap fórumán azzal kapcsolatban, hogy a 2015-ös menekülthullám idején folytatott tevékenységét szokás különutas német politikaként jellemezni, kérdésre válaszolva kiemelte, hogy egy főre vetítve nem Németország fogadta be a legtöbb menedékkérőt, hanem Svédország, és Ausztria is Németország előtt áll. Hozzátette:

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök folyamatosan rámutat arra, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen, hiszen schengeni külső határa van, de ez a határ sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett. Mindennek alapján kicsit furcsának tartom, ahogyan minket szapul"

Arról is szólt, hogy a migrációval és a menekültekkel kapcsolatban meg kell próbálni "megbékíteni" egymással az eltérő álláspontokat, és érdemes nemcsak a múlttal foglalkozni, hanem a jövővel is.

Sokkoló német kampány: már Merkel is Orbánozik

Úgy tűnik, Merkel tart attól, hogy a hiába a nagy előny a közvéleménykutatások alapján, a menekültügy miatt jelentékeny mennyiségű szavazatot veszthet. Annál is inkább, mert hiába akarta, nem tudta a kampánytémák közül kiiktatni a kérdést.

Angela Merkel a többi között elmondta, hogy ismét jelölteti magát elnöknek pártja, a Kereszténydemokrata Unió, a CDU decemberi kongresszusán, és ki akarja tölteni negyedik, 2021 őszéig tartó kormányfői ciklusát. Hangsúlyozta: továbbra is az a meggyőződése, hogy a CDU-elnöki és a kancellári tisztség összetartozik.

Azzal kapcsolatban, hogy Szászország tartományi törvényhozás CDU-frakciójának vezetője nem zárja ki a kormányzati együttműködést a CDU-tól és bajor testvérpártjától, a Keresztényszociális Uniótól, a CSU jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párttal a jövő szeptemberi Landtag-választás után, kijelentette, hogy "kategorikusan" kizárja az együttműködést az AfD-vel. Hozzátette: szerinte a szászországi CDU-ban a "túlnyomó többség" éppen így viszonyul a kérdéshez.

4
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/59834/pics/lead_800x600.jpg
afd,angela merkel,cdu,menekültek,migránsok,muzulmán beözönlés,németország,orbán viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-30 18:08:20
Még valami.
Merkel Muttinak innen üzenem az itthon ismert nóta ideillő sorával:
"Késő minden kisöreg,
Eső után köpönyeg."
A "köznyelvben" van a nóta - itt idézett - szövegének egy ennél sokkal durvább változata is, de azt most hagyjuk, mert mégiscsak egy "női hölgyről" van szó.
Válaszolok
baviki69 2018-09-29 00:30:35
Ez egy álszent hazug disznó! Szerinte helyes a határ védése? Akkor miért wilkommen-ezett ez a nőstény? Bocsánat a durva kifejezéséert!
Válaszolok
Fekete 2018-09-28 17:43:32
édes Istenem, nem csak meghülyült, de még hazudik is, és szemétkedik.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-09-28 15:11:35
Megesik az, hogy az ember idős korára tökéletesen meghibban !!!
Ugye Mutti ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?