Blogolj!

Döbbenetes: 400 veszélyes terroristát üldöz, de nem talál a német rendőrség!

Otto von Bismarck

Csaknem 400 radikális iszlamistát köröznek Németországban letartóztatási paranccsal egy szerdán ismertetett kormányzati kimutatás szerint.

A szövetségi parlament legnagyobb ellenzéki pártja, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) frakciójának írásbeli kérdésére megküldött belügyminisztériumi adatok szerint az idei első negyedév végén 3151 személy ellen volt elfogatóparancs érvényben szélsőséges iszlamista vallási-ideológiai indíttatású bűncselekmény gyanúja miatt. 

Azonban az esetek legnagyobb részében, 2783 ügyben a Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete (Interpol) adta ki a körözést valamely más ország hatóságainak kérésére, és ezekben az ügyekben nincsenek feltétlenül arra utaló adatok, hogy a keresett személy Németországban tartózkodik, a német hatóságok pedig 368 radikális iszlamistát keresnek. 

Az eltűnt személyek nyilvántartásában 10 796 ember adatai szerepeltek a vizsgált időszakban, köztük 3609 felnőtt kísérő nélkül érkezett fiatalkorú menedékkérő. További 343 738 személyt a tartózkodási hely megállapítása céljából kerestek hivatalosan. Ebbe a kategóriába kerülnek mindazok az elutasított menedékkérők, akiket az ország elhagyására köteleztek és kitoloncolásra jelöltek.

Jürgen Braun AfD-s Bundestag-képviselő szerint az adatok a német "biztonsági szervek totális túlterheltségét" jelzik. Erre a problémára a leginkább hatásos megoldás az AfD követelésének megvalósítása, "a német határok ellenőrzése" - mondta a politikus hírportálok beszámolói szerint.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/59774/pics/lead_800x600.jpg
iszlám állam,migránsbűnözés,migránsok,muzulmán beözönlés,németország,terrorista,terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?