Blogolj!

Vége a merkeli világnak! Politikai atombomba robbant Németországban!


Feltartóztathatatlanul jön föl az AfD! A szociáldemokratákat már megelőzték a felmérések szerint! A szakadék szélén tántorog Merkel nagy nehezen összetákolt nagykoalíciója. Merkel pártjának népszerűsége is folyamatosan esik, de az elvtelenül migránspátyolgató szociáldemokratáké megzuhant, ezzel párhuzamosan viszont folyamatosan emelkedik a migránsbeözönlést élesen elutasító AfD. A chemnitzi események csak erősítették ezt a folyamatot!

Erősödött az Alternatíva Németországnak elnevezésű német ellenzéki párt választói támogatottsága, amióta esetenként erőszakba forduló tüntetéseket tartanak Chemnitzben egy emberölés miatt. A gyilkossággal egy szíriai és egy iraki férfit gyanúsítanak. Egy most ismertetett felmérés szerint megelőzte a Német Szociáldemokrata Pártot (SPD) és előlépett Németország második számú politikai erejévé.

A Bild című lapban ismertetett közvélemény-kutatás szerint az AfD-re 17 százalék szavazna, ha most vasárnap lenne a szövetségi parlamenti választás. Ez 0,5 százalékpontos növekedés az egy héttel korábbihoz képest. Az SPD 0,5 százalékponttal gyengülve 16 százalékon áll.

Az AfD a tavalyi Bundestag-választáson a szavazatok 12,6 százalékát szerezte meg. Támogatottsága azóta csaknem megszakítás nélkül emelkedik, és alig két hónapon belül másodszor előzte meg a szociáldemokratákat; július első felében 17,5 százalékon állt, az SPD pedig 16 százalékon.

Az Insa közvélemény-kutató intézet mérése szerint Németország vezető politikai ereje továbbra is a szociáldemokratákkal kormányzó CDU/CSU. Az Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer belügyminiszter vezette pártszövetség 28,5 százalékon áll, az egy héttel korábbihoz képest 0,5 százalékponttal erősödött, de a nyár elején, júniusban mért 32 százalékhoz képest jelentősen gyengült.

A Bundestag ellenzéki oldalán az AfD mellett a Zöldek is erősödnek, 13,5 százalékon állnak, szemben a nyár elején regisztrált 11 százalékkal. Az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) és a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) támogatottsága nem változott számottevően, 10 százalékos, illetve 9,5 százalékos.

A többi friss közvélemény-kutatásból is kitűnik, hogy az AfD erősödött, amióta az egykori NDK területén fekvő Chemnitzben augusztus végén tüntetések kezdődtek egy késelés miatt, amelynek áldozata egy német állampolgár, feltételezett elkövetői pedig menedékkérőként érkeztek Németországba. A szövetségi kormány menekültpolitikájának és bevándorlási politikájának erőteljes bírálatára összpontosító párt választói támogatottsága az infratest-dimap kutatóintézet mérése szerint 16 százalékról 17 százalékra, a Forsa intézet adatai alapján 14 százalékról 16 százalékra emelkedett.

Merkel alkonya: a német társadalom végre rádöbbent a valóságra!

Három évvel a hírhedt merkeli „Wir schaffen Das" után kiderült: a németeknek elegük van a migránsözönből. Hiába a nácizás, hiába az elhallgatás, hiába a totális facebook cenzúra, hiába a megfélemlítés, a megbélyegzés, hiába a migráció erőszakoltan pozitív bemutatása, a német társadalom döntő többsége mára ráébredt, hogy a migráció egyértelműen rossz Németország és a németek számára.

Azonban a trend a következő hónapokban megfordulhat - mondta a Bildnek Hajo Funke politológus, a németországi szélsőjobboldali szerveződések kutatója. Kiemelte, hogy az AfD az ország keleti részén, a volt NDK területén egy "szélsőjobboldali népfront" része lett, "összeállt uszítókkal, rasszistákkal és erőszakoskodókkal, ami új fejlemény" a 2013-ban alapított párt történetében.

A szélsőjobboldali erők, az AfD és követői felbátorodtak azon, hogy a jogállam erőtlennek bizonyult a chemnitzi gyilkosság után. Ez lendületet adhat a pártnak, a keleti tartományokban tovább erősödhet a támogatottsága, de középtávon árthat az összefogás a szélsőjobbal, mert "így most már világos, hogy az AfD a jogállam ellen uszítók pártja, ami elrettenti majd a konzervatív szavazókat" - mondta Hajo Funke.

Ez a taszító hatás akár már az októberi bajorországi tartományi választáson is megmutatkozhat - tette hozzá.

Nácizni könnyebb, mint szembenézni a gyilkos migránsbűnözéssel

Nem, nem, nem és nem. Nem képes szembenézni a valósággal a sokadik gyilkosság, a migránsok által elkövetett sokadik brutális bűncselekmény után sem a német politikusok többsége. Most épp a már bevett nácizás mögé bújnak. A tiltakozók sokasága szerintük „barna csőcselék". De egyre inkább úgy tűnik, hogy a náci jelző állandó emlegetésével már nem sikerül megfélemlíteni és elhallgattatni az egész társadalmat.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/57925/pics/lead_800x600.jpg
afd,angela merkel,cdu,chemnitz,csu,közvéleménykutatás,migránsbűnözés,migránsok,németország,spd
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-06 12:39:45
A német - és más nyugati országok - pártok támogatottságának ilyetén alakulásán csak a komplett hülyék lepődnek meg. Normálisan (azaz nem kommunista fejjel) gondolkodók ezt már több, mint két éve tisztán és világosan látják, és régóta széles körben hangoztatják is.
Akinek van szeme a látásra, és van füle a hallásra, az ezzel már régóta teljesen tisztában van.
Az, hogy a németek még mindig ott tartanak, ahol tartanak, azt csak és kizárólag saját töketlenségüknek köszönhetik !!!!
Előbb-utóbb majd csak végleg felébrednek hosszú téli álmukból, és normális emberek módjára rendezik a migránskérdést is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?