Autó hajtott a tömegbe egy német farsangi karneválon
Többen megsérültek, amikor egy autó a tömegbe hajtott egy német kisváros, Volkmarsen farsangi karneválján - írja a helyi sajtó. A városka utcáin az emberek épp egy bolt körül gyülekeztek, hogy megnézzék a felvonulást, amikor az autó közéjük hajtott.
Blogolj!

Lázadás Chemniztben: a németeknek elegük van a brutális migránsbűnözésből

Otto von Bismarck

Be nem jelentett tüntetéshez és szabályos demonstrációkhoz, felháborodáshoz és tiltakozáshoz vezetett Németországban egy emberölés, amellyel egy szíriai és egy iraki férfit gyanúsítanak. Merkel mindezeket elítélve azt üzente, hogy elítéli az idegenek ellen folytatott hajtóvadászatot. A migránsok által elkövetett egyre szaporodó és egyre súlyosabb bűncselekményeket azonban nem ítélte el…

A hét végén történt esettel kapcsolatban hétfőn Angela Merkel kancellár is kifejtette a véleményét szóvivője útján:

„Németországban nincs helye az önbíráskodásnak”

- hangsúlyozta tájékoztatóján Steffen Seibert. 

„A szövetségi kormány a lehető legélesebben elítéli, ha bárki is hajtóvadászatot folytat eltérő származású, eltérő kinézetű emberek ellen, vagy félelmet próbál terjeszteni"

- mondta a kormányszóvivő egy Chemnitzben vasárnap bejelentés nélkül tartott demonstrációval kapcsolatban.

A Szászország tartományi nagyváros ügyészsége hétfő délután, a kormányszóvivői tájékoztató után közölte, hogy a tüntetést kiváltó emberöléssel egy 23 éves szíriai és egy 22 éves iraki állampolgárt gyanúsítanak.

A hatóság szerint a két férfi vasárnap hajnalban leszúrt egy 35 éves német férfit a chemnitzi belvárosban. Az áldozatot kórházba szállították, ahol belehalt sebesüléseibe. A két gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A bűncselekmény indítéka egyelőre nem ismert.

A chemnitzi rendőrség és az ügyészség korábban arról tájékoztatott, hogy a belvárosban tartott szabadtéri fesztivál szombati programjai után, éjjel összetűzésbe keveredett egy csoport "különböző nemzetiségű férfi". Egy ember meghalt, ketten súlyos sebesüléseket szenvedtek. A helyszínről többen elmenekültek, a rendőrök két embert, egy 22 és egy 23 éves férfit elfogtak, és vizsgálják, hogy van-e közük a bűncselekményekhez - áll a rendőrség és az ügyészség vasárnapi közleményében.

Vasárnap délután egy nagyjából 800 fős csoport felvonulást tartott Chemnitz központjában. A megmozdulást nem jelentették be, a rendőrséggel nem működtek együtt. 

A Bild című lap beszámolója szerint a csoport dühöngő tömeggé változott. Kiemelték:

"hihetetlen jelenetek játszódtak le: radikálisok külföldinek tartott emberekre vadásztak".

Az eset széles körben felháborodást keltett Németországban, több párt is megnyilatkozott, a történteket eltérően ítélték meg.

Michael Kretschmer szászországi miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Unió politikusa egy Twitter-bejegyzésben visszataszítónak nevezte, hogy

"szélsőjobboldaliak az interneten hangulatot keltenek és erőszakra szólítanak fel". 

Martin Dulig tartományi miniszterelnök-helyettes, a Német Szociáldemokrata Párt politikusa egy hétfői nyilatkozatában hangsúlyozta:

"önbíráskodás, híresztelések terjesztése, gyűlölködés és uszítás helyett el kell fogadni, hogy az ügy a hatóságokra tartozik, a bűncselekmény feltárása a rendőrség feladata."

Az MDR beszámolója szerint hétfő este bő ötezer szélsőjobboldali tüntető és jóval kevesebb ellentüntető gyűlt össze Chemnitz belvárosában. Jelentős számban vonultak fel rohamrendőrök, két vízágyút is a helyszínre irányítottak.

A rendőrség közölte, hogy mindkét csoportból dobáltak petárdákkal és egyéb tárgyakkal, több ember megsérült, de a demonstrálók legnagyobb része békésen viselkedett. A tudósítás szerint röviddel 21 óra után mindkét tüntetés véget ért, nagyobb rendbontás nem történt.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/57574/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,cdu,chemnitz,migránsbűnözés,migránsok,muzulmán beözönlés,németország,spd
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?