Blogolj!

Merkel a bukás szélén: mindössze két hét haladékot kapott


Amit évek óta nem tud elintézni, arra most két hetet kapott saját koalíciós partnerétől Angela Merkel. Június végéig kellene elfogadtatnia az Európai Unió érintett országaival az illegális migráció elleni olyan fellépést, amely Németországot tehermentesítené a szomszéd országok kárára. Merkel sorsa tehát nagyobb részt Kurz, Macron és Salvini kezében van. No meg Seehofer kezében…

A 2015-től tartó migránsözön alatt rendszeresen félreállított, elhallgattatott és megalázott bajor CSU ugyanis most kamatostól benyújtja a számlát. A CSU-s belügyminiszter olyan 63 pontos migrációellenes mestertervet dolgozott ki, amely elfogadása Angela Merkel részéről egyenlő lenne annak beismerésével, hogy a 2015 óta követett menekültügyi politikája csúfosan és végleg megbukott. Merkel természetesen ebbe nem ment bele, de a 12 éve működő kompromisszumos, elodázó politikája most csődöt mondott. Seehofer és a CSU nem engedhet és nem is enged egy hajszálnyit sem, mert az a bukásukat jelentené Bajorországban.

A lehető legkisebb engedményt tették: adtak két hetet Merkelnek, hogy vegye rá a szomszédos országok vezetőit a számukra hátrányos megállapodásra. Az illegális migránsok ellen fellépő osztrák Kurz és olasz Salvini azonban politikai öngyilkosságot követne el, ha önként visszafogadnák a Németországba be nem engedett migránsok tíz- és százezreit.

A minimális engedmény, amit Merkel kancellár Seehoferrel és a bajor CSU-val szemben el tudott érni az mindössze annyi, hogy nem azonnal, hanem fokozatosan vezetik be Németországban a szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer menekültügyi tervében szereplő határigazgatási szigorításokat. Ezzel két hét időt biztosítva a kancellárnak a menedékkérők egyes csoportjainak visszafordításával kapcsolatos ügyek európai szintű rendezésére. Ezt jelentették hétfőn német hírportálok a Horst Seehofer vezette bajor Keresztényszociális Unió müncheni elnökségi üléséről kiszivárgott értesülésekre hivatkozva.

A beszámolók szerint a belügyminisztérium úgynevezett mestertervének határigazgatási részéből először azt a szabályt vezetik be, hogy meg kell tagadni a belépést a Németországban már elutasított és belépési tilalommal sújtott, de visszatérni szándékozó menedékkérőktől. Az ilyen menedékkérők visszafordításáról egyetértés van Horst Seehofer és Angela Merkel, illetve a CSU és a kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió között.

A máshol már regisztrált vagy menedékjogi eljárás alatt álló menedékkérők, illetve az iratok nélkül  érkezők visszafordítására később utasítja a tárca a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrséget. A következő két hetet "áthidaljuk" - mondta az elnökségi ülés egy név nélkül nyilatkozó résztvevője.

A menedékkérők beáramlásának további korlátozását szolgáló lépések szükségességéről nincs vita a testvérpártok között. Azonban míg a CSU legnagyobb része Markus Söderrel és Horst Seehoferrel az élen önállóan, egyoldalúan vezetné be a szigorításokat, Angela Merkel és a CDU nagy része szerint előbb egyeztetni kell a érintett európai partnerekkel, és megállapodást kell kötni velük a német határon visszafordított menedékkérők átvételéről. 

Angela Merkelkancellár és belügyminisztere, a CSU-s Horst Seehofer

Angela Merkel reményei szerint ezeket a megállapodásokat meg lehet kötni a június 28-án kezdődő EU-csúcsig és a tanácskozás alatt, és előre lehet vinni az EU-s menekültügyi rendszer reformját.

A sajtóértesülések szerint Horst Seehofer azt tervezi, hogy júliustól valamennyi szigorítást bevezetik, akkor is, ha nem sikerül a kancellár által javasolt módon rendezni az ügyet.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/54398/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,cdu,csu,horst seehofer,menekültek,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-19 18:52:40
Lehet, hogy mégsem kellett volna 2015-ben Németországba csalogatni, tárt karokkal fogadni, és vasútállomáson körbecsókolgatni a sok iskolázatlan, léhűtő, integrálódni teljesen képtelen migránst.
Karády Katalin dala talán ideillik, még akkor is, ha a dal témája nem kifejezetten erről az "őrületről" szól:
"Ez lett a veszted, mind a kettőnk veszte ........"
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?