Merkel megfúrja a migránsözön leállítását?

A kancellár még mindig képtelen Németország érdekeit nézni, mert arra hivatkozik, hogy az illegálismigránsok belépésének megakadályozása sértené a szomszédos országokat. Az illegális migráció elleni mestertervet kidolgozó Seehofer viszont ragaszkodik ahhoz, hogy senkit se engedjenek be ezentúl Németországba, aki máshol már regisztráltatta magát menekültként, akinek nincsenek érvényes papírjai, vagy akit már egyszer kiutasítottak Németországból. Mind épeszű javaslat, ám Merkel nem hajlandó elfogadni ezeket. A kancellár szokásos kompromisszumos javaslata ugyanis legalábbis jócskán elodázná, de valószínűleg ellehetetlenítené a migránsok további beözönlésének megakadályozását.

Kompromisszumot ajánlott Angela Merkel német kancellár belügyminiszterének, Horst Seehofernek a menekültügyi szabályozás körüli vitában - jelentették csütörtökön német hírportálok.

Angela Merkel, a Kereszténydemokrata Unió elnöke szerda késő este két és fél órán keresztül tárgyalt a belügyminiszterrel, a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió elnökével. Merkel azt javasolta, hogy Németország egy európai uniós szabályozás keretei között kössön kétoldalú megállapodásokat a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagállamokkal azoknak a menedékkérőknek a visszafogadásáról, akiknek menedékjogi eljárása már megkezdődött az adott tagállamban, de mégsem akarnak ott maradni, hanem továbbutaznak Németországba.

A kancellár szerint ezek a megállapodások megkérdőjelezhetetlen jogi alapot adnának arra, hogy a német határon megtagadják a belépést az érintett menedékkérőktől. 

Horst Seehofer menekültügyi refomrcsomagjában, úgynevezett mestertervében az előzetesen ismertté vált részletek szerint az áll, hogy meg kell tagadni a belépést a máshol már regisztrált menedékkérőktől, az iratok nélkül érkezőktől és azoktól, akinek menedékjogi kérelmét már elutasították Németországban, mégis vissza akarnak térni. 

Angela Merkel ezt nem tartja megfelelő megoldásnak, szerinte egyoldalú, nemzeti szintű intézkedések helyett közös, európai uniós szintű megoldásra van szükség, bár azt a kancellár támogatói közül sem vitatják, hogy az egyszer már elutasított menedékkérőket nem szabad visszaengedni az országba. Azonban a vita miatt végül el kellett halasztani a belügyminisztérium hónapok óta formálódó, 63 pontból álló reformtervének keddre tervezett bemutatóját.

A kompromisszumos javaslat arra épül, hogy Olaszország és Franciaország között is van menedékkérők visszafogadásáról szóló kétoldalú megállapodás.

Sajtóértesülések szerint Horst Seehofer egyelőre nem fogadta el a javaslatot. A miniszter egy szerdai nyilatkozatában kiemelte, hogy még a héten le kell zárni a vitát.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/54137/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,horst seehofer,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-14 12:38:15
Merkelmutti pont ugyanolyan hazug, jellemtelen fráter, mint az összes többi liberálbolsevik társa.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?