Beismerte a német kormány: migránsügyben alapvető változás kell

A Merkel-féle Willkommenskultur végleg megbukott! Bár még Angela Merkel ellenáll bizonyos kérdésekben, az biztos, hogy óriási fordulat következik be a német migrációs politikában. Az okmányok nélkül érkező illegális menekülteket már be sem akarják engedni az országba, márpedig a döntő többség ilyen.

Migránsözön a német határon! Ezentúl be sem engedik a nagy részüket!

"Alapvető változásra van szükség a német menekültpolitikában!"

- mondta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter. A bajor Keresztényszociális Unió elnöke a tárca hónapok óta formálódó menekültügyi reformcsomagjával kapcsolatban elmondta:

Németországnak a menekültügyben nincsen a jövő kihívásainak megfelelő szabályrendszere, ezért elkészítettünk egy 63 intézkedésből álló mestertervet”

A Bild am Sonntag értesülése szerint a terv berlini bemutatója előtt még kemény tárgyalások várnak a miniszterre, mert Angela Merkel kancellár, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió elnöke fenntartásokkal viszonyul az egyik legfőbb javaslathoz. 

Horst Seehofer véget vetne annak, hogy mindenkit beengednek az országba, aki azt mondja, hogy menedéket akar kérni. Elképzelése szerint a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrségnek meg kell tagadnia a belépést az iratok, úti okmányok nélkül érkező emberektől, és a korábban már elutasított menedékkérőktől is, ha vissza akarnak térni Németországba. Angela Merkel viszont attól tart, hogy Németország konfliktusba kerül a szomszédos államokkal, ha nagyobb számban utasít vissza menedékkérőket a határon.

A reformcsomag több elemét már korábban ismertették. A legfontosabbként a megérkezés, a döntés és a visszatérítés jelentésű német szavak első betűi alapján ANkER központnak nevezett létesítményeket tartják számon. Ezek új típusú befogadóközpontok, amelyek arra szolgálnak, hogy az országba lépéstől egészen a menedékjogi kérelem jogerős lezárásáig elhelyezzék a menedékkérőket. 

A Bild am Sonntag beszámolója alapján a menedékkérők ellátásában is irányváltás várható: a belügyminisztérium javaslata szerint a menedékkérők az ANkER központokban kizárólag természetbeni ellátást kapnának, készpénzjuttatásuk pedig megszűnne.

Horst Seehofer, német belügyminiszter

Horst Seehofer a menekültügyi "mestertervet" kedden délután mutatja be a sajtónak Berlinben Gerd Müllerrel, a nemzetközi fejlesztési együttműködést irányító minisztérium CSU-s vezetőjével, aki egy vasárnapi nyilatkozatában kiemelte, hogy nemcsak a menekültpolitikát, hanem a fejlesztési együttműködés politikáját is új alapokra kell helyezni.

A miniszter az Augsburger Allgemeine című lapnak elmondta, hogy az államnak a magántőkéből finanszírozott munkahelyteremtő beruházások ösztönzésére, valamint az oktatás és a szakmai képzés, továbbképzés területére kell összpontosítania, és elsősorban Afrikával kell foglalkoznia.

Ez az alapelve a nemzetközi fejlesztési együttműködés irányait 2030-ig felvázoló koncepciónak.

"Mindenki számára világos, hogy a világ problémáit nem lehet a Németországba irányuló bevándorlással megoldani, hanem csak azzal, ha helyben teremtünk kilátásokat az előrelépésre, a jobb életre. Nem tudunk mindenkit befogadni Németországba, de segíthetünk nekik helyben"

- mondta Gerd Müller.

Hangsúlyozta, hogy nemcsak Németországnak, hanem az egész Európai Uniónak nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a nemzetközi fejlesztésre, mert a menekültek legnagyobb része gazdasági okokból, a létfenntartás kilátástalansága, a nyomor miatt kel útra.

A belügyminisztérium menekültügyi reformcsomagjáról elmondta, hogy "intenzívebbé" kell tenni a határvédelmet és az elutasított menedékkérők hazajuttatását.

 

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/53951/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,horst seehofer,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-06-11 11:03:05
Ez az észkombájn hogy mer ilyet kivatkozás nélkül kijelenteni? Orbán ezt már az elején, 2015-ben kijelentette! Ez a senkiházi politikus (társaival együtt) hogyan irányíthat még mindig az eu-ban?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?