Tovább ütik Merkelt: a bajorok már a határról vissza akarják zavarni a migránsokat!

A német világot megrengető mondatok, egy magasrangú, felelős német kormánypolitikustól: „a német lakosság nagy többsége biztosan szívesebben venné, ha az illegális bevándorlást rögtön a határon visszautasítanánk, ezért a menedékkérők belépésének megtagadását is napirendre kell tűzni.”

Új tervet sürget a német szövetségi kormánytól Markus Söder bajor miniszterelnök az illegális bevándorlás kezelésére, A Keresztényszociális Unió, a CSU politikusának nyilatkozata szerint azt is mérlegelni kell, hogy megtagadják a menedékkérőktől a belépést Németországba.

Markus Söder a Die Welt című lapnak nyilatkozva kiemelte, hogy az eddiginél "őszintébb" vitát kell folytatni arról, hogy mi történne, ha ismét emelkedésnek indul a menedékkérők száma. Mint mondta, attól tart, hogy Törökország bármikor fellazíthatja az Európai Unióval kötött menekültügyi megállapodást, vagy akár fel is hagyhat a végrehajtással: 

„Németország nem tudna megbirkózni egy újabb hullámmal, ezért egy B-tervre és előretekintő reakciómenedzsmentre van szükség.”

Aláhúzta, hogy ki kell építeni az előző bajor kormányfő, Horst Seehofer vezette szövetségi belügyminisztérium terveiben szereplő új típusú befogadóközpontokat, az ANkER központnak nevezett létesítményeket, de ez nem elég: 

"A német lakosság nagy többsége biztosan szívesebben venné, ha az illegális bevándorlást rögtön a határon visszautasítanánk, ezért a menedékkérők belépésének megtagadását is napirendre kell tűzni”

-  szögezte le Markus Söder.

Rámutatott, hogy a menedékjogi kérelmeket abban az európai uniós (EU-) tagállamban kell elbírálni, amelyben a menedékkérő belépett az EU területére, és "ez ritkán Németország". 

Amennyiben az ANkER központokat nem sikerül valamennyi tartományban kiépíteni, lehetőséget kell adni a bajor hatóságoknak arra, hogy visszafordíthassák a menedékkérőket a határon - mondta.

A szövetségi belügyminisztérium terve szerint augusztusban, legkésőbb szeptemberben elkezdődik a próbaüzem az első ANkER központokban. A megvalósítás vontatottan halad, a Die Welt adatai alapján eddig a 16 közül csak két tartomány, Bajorország és Szászország döntött az új típusú befogadóközpontok felállításáról, amelyek arra szolgálnak, hogy az országba lépéstől egészen a menedékjogi kérelem jogerős lezárásáig elhelyezzék a menedékkérőket. 

A lap szerint Markus Söder attól tart, hogy kudarcba fullad az ANkER-projekt, ezért sürget új tervet a migrációs nyomás esetleges növekedésének kezelésére.

A határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség pénteken közös műveletet kezdett a bajor tartományi rendőrséggel és az osztrák szövetségi rendőrséggel a bajor-osztrák határ térségében, ahol a balkáni migrációs útvonal eléri Németországot. A megerősített határellenőrzés tapasztalatait három hónap múlva értékelik ki.

 

2
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/53451/pics/lead_800x600.jpg
bajorország,horst seehofer,markus söder,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
György 2018-06-02 18:18:41
Itt tart most a "Wilskommen kultur" - a szöveg kényszerűen változik a közhangulat hatására, de jól láthatóan időhúzásra játszik Merkel, minden eszközzel lassítja a betelepülni szándékozók megállítását, visszafordítását. Ráadásul POFÁTLANUL az EU - s tagállamokra akarja lőcsölni az általa meghívott integrálhatatlan tömeg ellátásának költségeit - köztük hazánkra is, ahelyett, hogy önellátásra kényszerítené őket. Pedig tehetné, - a hatalma meg van hozzá - csak a szándék hiányzik. Ez pedig arra mutat, hogy parancsot teljesít.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-02 16:27:29
MERKEL MUTTI !
Csapás, csapás hátán ?!
Mégsem kellett volna a migránsokat dédelgetni, és a Soros milliócskákat zsebre vágni ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?