Liberális sokk: mától kötelező a kereszt!

Otto von Bismarck

Hiába ágált ellene megdöbbentő módon a ki tudja kit képviselő müncheni érsek és a baloldali pártok, mától a bajorországi állami intézményekben kötelező a kereszt kifüggesztése. Az iskolák osztálytermeiben és a bíróságok tárgyalótermeiben eddig is kötelező volt a kereszt kihelyezése.

MArkus Söder bajor miniszterelnök

Péntektől kötelező a kereszt kifüggesztése Bajorország német tartomány állami intézményeinek hivatali épületeiben. A Keresztényszociális Unió által alkotott tartományi kormány áprilisban rendelte el, hogy "Bajorország történelmi és kulturális jellegének kifejezéseként" keresztet kell elhelyezni a szolgálati épületek bejáratánál, jól látható helyen.

A június 1-jével hatályba lépett rendelkezés ezernél is több hivatali épületet érint. Az állami fenntartású kulturális és felsőoktatási intézményekre nem vonatkozik a kötelezettség, számukra csak ajánlott a kereszt kifüggesztése, éppen úgy, mint a helyi önkormányzatoknak.

Kötelező lesz a kereszt! Sokkban a migránspátyolgató baloldal?

Szinte hihetetlen fordulat! Az Európa keresztény önazonosságát lépésről lépésre feladó Nyugat-Európa egyik meghatározó részén - úgy tűnik - fordulat következett be! Kötelező lesz a kereszt kifüggesztése június 1-jétől Bajorország valamennyi állami hivatalában - döntött keddi ülésén a német tartomány kormánya.

A szabály betartását nem ellenőrzik, ami az ellenzéki pártok - főleg a Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Zöldek - szerint arra utal, hogy Markus Söder tartományi miniszterelnök nem is veszi igazán komolyan az ügyet, és szeretne gyorsan túllépni rajta. Azonban a tartományi rádió összeállítása szerint a bajor állami hivatalnokok megbízhatónak számítanak, és nagy többségük ellenőrzés nélkül is eleget tesz a kormány utasításának.

A kereszt-kifüggesztési kötelezettség ügyét kezdettől fogva viták kísérik. Az SPD tartományi szervezetének vezetője, Natascha Kohnen szerint a CSU visszaél a kereszttel, célja az, hogy az októberi tartományi törvényhozási választásra készülve növelje támogatottságát. 'Ez engem, és sok más keresztényt felháborít" - mondta a politikus.

Bírálta a kormány döntését Reinhard Marx bíboros, München-Freising egyházmegye érseke, a német katolikus püspöki konferencia elnöke is, aki azt mondta, hogy aki csupán kulturális jelképként értelmezi a keresztet, az nem értette meg a lényegét.

Kikeltek a német egyházi vezetők a kereszt ellen!

Minden kommentár nélkül teszem közzé a hírt. A véleményem a müncheni érsekről és a vatikáni celeb, Ferenc többi liberális talpnyalójáról ugyanis nagyon nem tűrne nyomdafestéket... Megosztottságot és nyugtalanságot okozott a bajor tartományi kormány azzal a döntésével, hogy kötelező kifüggeszteni a keresztet a németországi tartományban működő állami hivatalokban - mondta a német katolikus püspöki konferencia elnöke egy hétfői lapinterjúban.

Markus Söder pénteken a tartományi közszolgálati médiatársaságnak azt mondta, hogy továbbra is kiáll kormánya döntése mellett. Rámutatott, hogy Bajorországban az iskolák osztálytermeiben és a bíróságok tárgyalótermeiben is van kereszt, és a jelképre a tartomány alkotmányában is fellelhető utalás.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/53436/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,csu,kereszt,kereszténység,markus söder,németország,reinhard marx
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?