Beismerés: Németországnak képzett munkaerő kell, nem a migránsok

Szigorú törvényt kell alkotni Németországban az Európai Unión kívülről érkező munkavállalók bevándorlásáról, hogy csak a képzett munkaerő áramoljék be az országba. Ezt hangsúlyozta a német szövetségi munkaügyi ügynökség vezetője egy interjúban. Merkel szerint ennek semmi köze nincs a menekültügyhöz. Ugyanakkor évek óta arról cikkezik a német média, hogy a migránsok jelentik a német munkaerőgondok megoldását. Most kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz.

Migránsözön Németországban. Mégsem ők jelentik a megoldást a német munkaerőhiányra...

Detlef Scheele elmondta, hogy a vállalkozások munkaerőigényének kielégítésére hosszabb távon évi 400 ezer bevándorlóra van szüksége Németországnak, és ezt nem lehet fedezni az EU-s társállamokból érkező bevándorlás révén. Ezért mindenképpen meg kell alkotni egy törvényt az EU-n kívülről származó munkavállalók bevándorlásáról. 

Azonban a politikának ügyelnie kell arra, hogy valóban szakemberek érkezzenek az országba, és ne képzetlenek, ezért szigorú jogszabályt kell kidolgozni

- mondta a BA vezetője.

A szabályozásnak tartalmaznia kell azt, hogy csak olyan emberek jöhetnek, akik tanultak külföldön németül, és tudásukat nyelvvizsgával bizonyítják, és a képzettségüket tanúsító okleveleiket is a Németországba költözés előtt kell honosítaniuk. További fontos feltétel, hogy a bevándorlók rendelkezzenek kötelező érvényű állásajánlattal egy német cégtől - mondta Detlev Scheele.    

Csőd a migráció: 7 ezer a 2 millióból!

Totális kudarc egyelőre Németországban a muszlim beözönlők integrációja. Hiába érkezetek százezerszám fiatal, életerős - elvileg dolgozni képes - férfiak az országba, a folyamatosan enyhülő szabályozás ellenére is eddig mindössze hétezer migráns vállalt munkát. A kétmillióból! Németországban egy éve könnyítették a menekültek munkavállalásának feltételeit, ennek köszönhetően tavaly augusztus óta több mint hétezer ember talált magának munkát.

A német kormánypártok koalíciós szerződése szerint a 2021-ig tartó ciklusban kidolgoznak egy törvényt az EU-n kívüli képzett munkavállalók bevándorlásáról. Angela Merkel kancellár a héten egy nyilatkozatában azt mondta, hogy az ügy - amely szerinte teljes mértékben független a menekültügyi rendszertől - sürgős, és a jogszabály várhatóan a ciklus első felében elkészül.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/52910/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,migránsok,munkaerőhiány,muzulmán beözönlés,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-22 15:29:51
Ha eddig esetleg, netalántán, véletlenül valaki nem értette, hogy mi a Merkel és hülye társai által erőltetett un. kvótarendszer, akkor ebből a cikkből világosan kiderül.
Ha valaki ezek után sem érti meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr lassan három éve miről is beszél a "kvóta-üggyel" kapcsolatban, az - sajnos - menthetetlenül idióta, és már-már klinikai esetnek minősítendő !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?