Blogolj!

Orbáni úton az új bajor kormányfő


Le kell zárni Németország határát a menedékkérők előtt, ha nem sikerül a menekültügyi reform - mondta Markus Söder bajor miniszterelnök egy német lapinterjúban.

Markus Söder bajor miniszterelnök: Le kell zárni Németország határát a menedékkérők előtt

A Keresztényszociális Unió, a CSU politikusa a Bild című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy Bajorországban - ahol a menedékkérők legnagyobb része eléri a német határt - "nagy aggodalommal" fogadták az Európai Bizottság jelentését. Abban ugyanis az áll, hogy ismét emelkedik a Törökországból az Európai Unió területére átkelő menedékkérők száma. Söder szerint ugyanis

"az ellenőrizetlen bevándorlás egyszer már, 2015-ben, alapvetően megváltoztatta nemcsak a politikai szerkezetet, hanem a biztonsági helyzetet is Németországban. Ennek nem szabad megismétlődnie, ezért a határon meg kell tagadni a belépést a menedékkérőktől, ha nem sikerül kiépíteni az új típusú befogadóállomásokat."

Söder pártjának, a CSU-nak az elnöke, Seehofer vezeti a német szövetségi belügyminisztériumot. Seehofer „mestertervének” központi eleme a Söder által emlegetett új típusú befogadóállomásoknak a létrehozása.

A belügyminisztérium szóvivője, a kormányszóvivői tájékoztatón az interjúval kapcsolatban elmondta, hogy a tervek szerint augusztus végén, szeptember elején elkezdődik az első ANkER központok próbaüzeme, és "nincs semmi ok alternatívák mérlegelésére". Hozzátette:

„jelenleg a német határon mindenkitől megtagadják a belépést, akinek nincs érvényes úti okmánya, kivéve, ha azt mondja, hogy menedéket kér Németországban, vagy el akar jutni Németországon keresztül egy másik államba, hogy ott kérjen menedéket.”

Ez a kivétel az előző belügyminiszter, Thomas de Maiziere egy 2015 szeptemberében kiadott utasításán alapul.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap értesülése szerint az új kormányban egyeztetések kezdődtek arról, hogy visszavonják-e ezt az utasítást és térjenek-e vissza a korábbi gyakorlathoz,

amelynek alapján senki sem léphet be Németországba érvényes iratok nélkül. 

Ám az ügyeletes kormányszóvivő, Martina Fietz a tájékoztatón viszont azt mondta, hogy Angela Merkel kancellárnak a szövetségi parlamentben elmondott beszédén kívül nem tud részletekkel szolgálni az ügyben. Felidézte, hogy a kormányfő a parlamentben arról beszélt, hogy be kell indítani az ANkER központok rendszerét, és ki kell értékelni a tapasztalatokat.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/52884/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,csu,horst seehofer,markus söder,menekültek,migránsok,muzulmán beözönlés,németország,orbán viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-21 17:13:40
Végre, ezt is kimondták !!!
Hajrá bajorok !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?