Blogolj!

Tovább ütik Merkelt a migránsözön miatt - tényleg levadásszák?

Otto von Bismarck

„Levadásszuk Angela Merkelt!” – ezzel indított a Parlamentbe kerülésekor a muzulmán migránsözön ellen határozottan és megalkuvás nélkül fellépő AfD. Tartják a szavukat, így most már a német alkotmánybíróság is kénytelen foglalkozni Merkel és kormányának menekültpolitikájával. Az AfD tényleg komolyan gondolta, hogy vissza akarja adni az országot a németeknek!

A szövetségi alkotmánybírósághoz fordul a berlini vezetés menekültpolitikája miatt a legnagyobb német ellenzéki párt, az Alternatíva Németországnak (AfD).

Stephan Brandner kincstárnok berlini tájékoztatóján elmondta, hogy a párt szövetségi parlamenti frakciója április 14-én beadványt juttatott el az alkotmánybírósághoz, kérve annak megállapítását, hogy a jog uralma helyett alkotmányellenes módon a "jogtalanság uralma" valósult meg Németországban azzal, hogy Angela Merkel kancellár 2015. szeptember elején úgy döntött, nyitva hagyják a határt az országba Ausztria felől érkező menedékkérők előtt, és nem tagadják meg tőlük a belépést. 

„Az alkotmánybírósági eljárás megváltoztathatja a világot, és meg is változtatja, ha sikeres lesz, mert ha a testület az AfD álláspontjával egyezően megállapítja, hogy alkotmányellenes állapot állt be a szövetségi kormány menekültpolitikája miatt, akkor a kancellárnak semmi perc alatt távoznia kell”

- mondta az AfD tisztségviselője német hírportálok beszámolói szerint.

Felidézte, hogy a "jogtalanság uralma" kifejezést Horst Seehofer jelenlegi belügyminiszter, volt bajor kormányfő, a CSU elnöke használta a Merkel-kormány menekütpolitikájával kapcsolatban. Steőhan Brander elmondta:

"mi végrehajtjuk, amit Seehofer bejelentett, de nem vitt véghez".

Jürgen Braun, az AfD-frakció helyettes igazgatója hozzátette, hogy a kancellár nem kormányozhat diktátorként, neki is be kell tartania a törvényeket. Kiemelte, hogy a Bundestagnak kell meghoznia a döntéseket a közösség egészét érintő lényegi ügyekben, de a kormány nem vonta be a törvényhozást, így 2015 szeptembere óta rendkívüli állapot van az országban.

Folytatják a hajtóvadászatot Merkel ellen

Az AfD szeptember 24-én, amikor a Bundestag választáson történelmi eredményt elérve a harmadik legerősebb párttá vált, leszögezte: kíméletlen hajtóvadászatot indítanak Angela Merkel ellen, mert szerintük a kancellár a muzulmánok millióinak beengedésével Németország létét veszélyezteti. A párt hétvégi tisztújító kongresszusán megerősödtek azok az erők, amelyek ehhez a radikális gondolkodásmódhoz tartoznak.

A szövetségi kormány 2015 szeptember elején a menekültügyet európai uniós (EU-s) szinten szabályozó úgynevezett Dublin III. rendelettel indokolta, hogy nem tagadják meg a menedékkérőktől a belépést annak ellenére, hogy ügyükben nem Németország, hanem az a tagállam illetékes, amelynek területén elérték az EU-t.

A kormány a rendelet 17. cikkére hivatkozott, amely szerint "minden tagállam határozhat úgy, hogy megvizsgálja a valamely harmadik országbeli állampolgár, vagy egy hontalan személy által hozzá benyújtott nemzetközi védelem iránti kérelmet akkor is, ha annak megvizsgálásáért az e rendeletben megállapított feltételek szerint nem felelős".

 

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/52882/pics/lead_800x600.jpg
afd,alkotmánybíróság,angela merkel,menekültek,migránsok,muzulmán beözönlés,német választás,németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?