Döbbenetesen nagy összeget dobnak ki évente a németek a migránsokra

Több mint 20 milliárd eurót fordított a menekültügyre a német szövetségi kormány 2017-ben, a pénz legnagyobb részét nem Németországban költötték el, hanem külföldön - írta a Handelsblatt című német üzleti lap egy még nem nyilvános pénzügyminisztériumi jelentés alapján.

A kormány elé május végén kerülő jelentés alapján a szövetségi államháztartásból 20,781 milliárd eurót, (mintegy 6550 milliárd forint) fordítottak tavaly a nemzetközi menekültválsággal összefüggő kiadásokra.

A pénz csaknem háromnegyedét, 14,2 milliárd eurót nemzetközi gazdasági fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási programokra költötték a menekülésre késztető okok felszámolásáért folytatott küzdelem részeként.

Belföldön, a Németországban tartózkodó menedékkérőkre és menekültekre 6,581 milliárd eurót fordítottak. Ezt az összeget a menedékkérők és menekültek ellátásáért felelős tartományoknak és helyi önkormányzatoknak utalták át különböző költségekre, kétmilliárd eurót például a társadalmi beilleszkedést szolgáló intézkedésekre, egymilliárd eurót lakhatási támogatásra, további egymilliárdot pedig gyermekek gondozásáNémetországban tavaly 187 ezer újonnan érkező menedékkérőt vettek nyilvántartásba, ami csaknem 100 ezer fővel kevesebb az egy évvel korábbi 280 ezernél, és alig az egynegyede a nemzetközi migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015-ben regisztrált 890 ezernek.

2
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/52780/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,cdu,csu,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: józsef bejegyzésére 2018-05-21 17:39:47
Németország tekintetében mindez egyáltalán nem számít, tessék elhinni !!!
Itt egy dolog számít, mégpedig az, hogy a "mutti" mennyi Soros lóvéért tudott hosszú évekig (és ki tudja még meddig) ilyen mérhetetlenül hülye lenni.
Válaszolok
józsef 2018-05-21 09:51:22
Az 1970-es években egyik kôzeli ismerősöm lotto-ötöst ért el. Akkor - tévesen - úgy hittük, hogy az a pénz elkölthetetlen. De az ismerősöm rácáfolt a hitünkre, és néhány év múlva többek között hozzám is fordult "átmeneti" pénzzavarának elhárítása érdekében. Ez jutott eszembe Németország mai anyagi helyzetét illetően. Meg az, hogy Németország valyon kihez fog fordulni, hogy leküzdje "átmeneti pénzzavarát"?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?