Kvóta és migránsok: Merkel pártja megint a brüsszeliták oldalára állt

Otto von Bismarck

Megosztja a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió szövetségét az Európai Bizottság azon javaslata, hogy kössék a jogállamiság elveinek érvényesüléséhez a tagországoknak megítélt összegek kifizetését az Európai Unió 2021-ben kezdődő, következő hétéves költségvetési ciklusában. Természetesen  jogállamiság akkor van egy országban, ha befogadják a migrásnokat. Szerintük.

A Der Spiegel című hírmagazin a hét végén megjelent számában kiemelte, hogy vita robbant ki a testvérpártok között a jogállamisági mechanizmusról, amelyet a brüsszeli bizottság német tagja, a CDU-s Günther Oettinger mutatott be a héten.

"A büntetés eszközének alkalmazása mindig problematikus Európában. A büntetés helyett az ösztönzés eszközét kellene használni, és új szankciós lehetőségek bevezetése előtt inkább a már meglévő lehetőségeket kellene kihasználni"

- mondta a lapnak Florian Hahn, a Horst Seehofer belügyminiszter vezette CSU szövetségi parlamenti frakciójának EU-s ügyekkel foglalkozó vezető szakpolitikusa.

A CDU viszont üdvözli a brüsszeli felvetést:

"Oettinger javaslata jó irányba mutat, teljes mértékben. Ha egy ország csatlakozik az EU-hoz, akkor kötelessége betartani a jogállamiság elveit. Legfőbb ideje ezt komolyan venni""

– mondta Gunther Kirchbaum, a Bundestag EU-ügyi bizottságának CDU-s elnöke, az Angela Merkel kancellár vezette párt politikusa.

Háttér:

Az EU-s támogatások kifizetéséhez kapcsolódó jogállamisági mechanizmus lényege, hogy az Európai Bizottság visszatarthatja megítélt összegek átutalását, ha úgy látja, hogy az adott tagországban nem érvényesülnek kellőképpen a közös kasszából származó pénz megfelelő felhasználását biztosító jogállami elvek, és a tagország kormánya nem tesz elég erőfeszítést a rendellenesség megszüntetésére. A bizottság önállóan járhat el, és döntését a tagállami kormányok csak minősített többséggel bírálhatják felül.

Hagyjuk már ezt az ócska jogállamiság dumát!

Józan paraszti ésszel belátható, hogy minden olyan idióta kirohanás, amelyet brüsszelita bürokraták vagy német, francia, olasz politikusok eresztenek meg arról, hogy a „jogállamisághoz kellene kötnik a támogatások kifizetését" nem más, mint a balliberális médiáhatalomnak és Sorosnak szóló hűségeskü. Jogállamiság? Tényleg? Mert hát akkor vegyük azt komolyan! Mert ki határozza meg, hogy mi a jogállam?

A bizottság szerdán 1135 milliárd euró (1 euró nagyjából 314 forint) kötelezettségvállalást tartalmazó költségvetést javasolt a 2021-2027-es időszakra. Günther Oettinger uniós költségvetési biztos elmondta, a költségvetés a megtakarításokra és a hatékonyság növelésére összpontosít, ezért a testület a közös agrárpolitikában mintegy 5, a kohéziós politikában 7, a közvetlen kifizetések területén nagyjából 7 százalékos csökkentést javasol az előző ciklushoz képest, viszont a források bővítését javasolja a tudományos kutatás, az üzleti innováció, a digitális gazdaság, a határigazgatás, a biztonság és védelem területén.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/52290/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,cdu,csu,kvóta,muzulmán beözönlés,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?