Egyre nyilvánvalóbb csőd a migránsok integrálása

Otto von Bismarck

Nemhogy dolgozni nem akarnak, még németül megtanulni sem. Az a kevés sem, akik egyáltalán elkezdték a német nyelv- és integrációs tanfolyamot. A kudarc beismerése helyett a felelős német hivatal rögtön a mentségeket kereste a migránsok számára.

Németül megtanulni sem hajlnadóak, nemhogy dolgozni....

Németországban a résztvevők 48,7 százaléka érte el az elvárt szintet tavaly a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal szervezésében tartott nyelvi és integrációs tanfolyamokat záró vizsgán - írták hétfőn német lapok a hivatal kimutatása alapján.

A rendszerint fél évig tartó, 600 tanórás nyelvi és 100 tanórás országismereti kurzusból álló tanfolyamon 2017-ben 399 578 külföldi - többnyire menedékkérő - vett részt első alkalommal. Közülük a nyelvi teszten 289 751-en vettek részt, és 48,7 százalék érte el az elvárt szintet, a nyelvtudás mérésére szolgáló úgynevezett Közös Európai Nyelvi Referenciakeret B1-es fokozatát, amely elég a boldoguláshoz a mindennapokban. További 40,8 százalék az A2-es szintet érte el, 10,5 százalék pedig az alatt teljesített.

Az elvárt szint alatti eredmények 50 százalékot meghaladó aránya a BAMF szerint több tényezőnek tulajdonítható. A tanfolyamok résztvevői közül vannak, akik megbetegednek, mások elköltöznek vagy munkát vállalnak. Számít az igazolatlan hiányzás és az is, hogy számos menedékkérő olyan traumákkal küszködik, amelyek akadályozzák a tanulást.

A befolyásoló tényezők között szerepel a tanulás kultúrájának hiánya is, ez azokra jellemző, akik a hazájukban nem tudtak iskolába járni - áll a lapjelentésekben, amelyek a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi újság beszámolóján alapulnak.

 

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/51936/pics/lead_800x600.jpg
migránsok,muzulmán beözönlés,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?