Üzenet Merkeléktől: aki nem fogadja el Orbán győzelmét az nem demokrata! 


Mintha csak a budapesti tüntikézőknek üzent volna keményen Németország! Merkel pártjának vezető politikusa, a német parlament elnöke leszögezte: Orbán nagyon nagy bizalmat kapott a magyar választóktól! Nem kioktatni, hanem meghallgatni kell azokat, akik másképp gondokodnak a menekültügyről – mondta többi között a Merkel jobbkezeként ismert politikus.

"A bizalom nagyon jelentős bizonyítékát kapta meg Orbán Viktor magyar kormányfő az ország lakosságától a parlamenti választáson, és ezt jó demokrataként el kell fogadnunk"

- mondta Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament, a Bundestag elnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió politikusa a Welt am Sonntag című lapban közölt interjúban azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz - a CDU-val együtt - az Európai Néppárt tagja, és vannak arra irányuló követelések, hogy a Fideszt zárják ki az Európai Unió jobbközép pártjait összefogó pártcsaládból, így reagált:

"európai szinten is létezik párton belüli demokrácia, és nem kell mindenkinek mindig egyetértenie mindenkivel".

A Bundestag elnöke kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy Angela Merkel miért utasította vissza azt a néhány hónapja tett javaslatát, hogy a közép- és kelet-európai EU-tagországokkal folytatandó konstruktív pártbeszéd érdekében vonják vissza a viták középpontjából a menekültek tagországok közötti elosztásának ügyét. 

Mint mondta, "végtére is" Emmanuel Macron francia elnök "tett egy javaslatot a héten" arról, hogy miként lehet véget vetni ennek a "megmérgezett vitának":

„az EU-s forrásokból külön támogatást kellene adni a sok menekültet befogadó településeknek, vagyis nem büntetni kellene a menekültek elosztásának ügyében, hanem jutalmazni.” 

Wolfgang Schäuble hangsúlyozta, hogy ki kell alakítani egy új EU-s menekültügyi rendszert, méghozzá olyan rendszert, amelyben valamennyi tagországban egységes eljárások alapján kezelik a menekültek ügyeit, és egységes ellátásban részesítik őket. Ennek biztosítása előtt nincs is értelme a menekültek kvótákon alapuló elosztásának, mert a például Lengyelországban elhelyezett menekültek gyorsan átmennének Németországba.

Wolfgang Schäuble és Orbán Viktor

Az egységes eljárás és ellátás bevezetéséig pedig "el kell fogadnunk, hogy Európa nagy különbözőséget is jelenti", így például "a lengyelek más tapasztalatokkal rendelkeznek mint mi, és másképp viszonyulnak a dolgokhoz".

Németország újraegyesítése után "mi sem küldtünk annyi menedékkérőt az új tartományokba, amennyit az egyenletes elosztás alapján kellett volna", mert ezekben a tartományokban - a volt NDK területén - "a lakosság még nem szokott hozzá az idegen emberekhez".

Európa csak akkor lehet sikeres, ha elszánt előrehaladás igénye összekapcsolódik azzal a hajlandósággal, hogy ne lépjünk fel arrogánsan a más tapasztalatokkal rendelkezőkkel szemben

-  mondta Wolfgang Schäuble, hangsúlyozva, hogy őket "nem kioktatni, hanem meghallgatni" kell.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/51603/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,kvóta,migránsok,németország,orbán viktor,wolfgang schäuble
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-23 11:56:29
Elég visszás vélemény ez, mert közben az illegális bevándorlók szétosztásán munkálkodnak. Még zsarolás árán is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?