Orbánt dicsérték Bajorországban: újabb nagy pofon Junckeréknek!

Otto von Bismarck

Alakul a kvótaellenes nagykoalíció: Bajorország szövetségre lép Közép-Kelet-Európai országokkal. Orbán Viktor pedig a bajor kormánypárt tanácskozásán leszögezte: 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz. A CSU frakciója a német nagykoalíciós tárgyalásokra készülve hívta meg Orbán Viktort.  

fotó: mti

Európában 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Németországban, a seeoni kolostorban, a Keresztényszociális Unió, a CSU Bundestag képviselőinek tanácskozásán.

fotó: mti

A magyar kormányfő Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel, a CSU vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen úgy fogalmazott, az európai embereknek világos akaratuk van:

Egyértelmű a népakarat: az emberek nem kívánnak terrorveszélyben élni, azt akarják, hogy legyen közbiztonság, hogy a határokat megvédjék, és hogy vigyék ki a schengeni övezetből azokat, akiknek nincs okuk arra, hogy itt legyenek. Vigyék vissza őket oda, ahol újrakezdhetik az életüket.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország mindig a jogszerűség talaján állva cselekedett, összhangban az érvényben lévő európai jogrenddel:

"kezdettől fogva a határvédelem és a schengeni szerződés betartásának a talaján álltunk. Akkor is a schengeni szerződés talaján álltunk, építettünk például kerítést és határvédelmet, amikor még volt olyan hely Európában, ahol a káoszt meg a jogszerűtlenséget ünnepelték"

A magyar kormányfő szerint demokráciaproblémává vált a migránskérdés Európában. Úgy fogalmazott, az európai embereknek világos akaratuk van. Orbán Viktor közölte, a megbeszélésen elmondta, hogy az elmúlt évek kérdése az volt, sikerül-e teret nyitni és érvényt szerezni a népakaratnak.

Európában sok helyütt a vezetők nem azt tették, amit a nép akart.

- vélekedett a magyar kormányfő, megjegyezve: a demokráciában ilyenkor mindig zavar keletkezik, és ezt az ellentmondást valahogy fel kell oldani.

fotó: mti

A bajor-magyar kapcsolatokról szólva elmondta: a bajorokat és a magyarokat hosszú és mély kapcsolat köti össze. Olyan hosszú, hogy az első magyar keresztény király családjától a győri Audi-gyárig húzódik. A kapcsolat mélysége eléri a barátságot:

"Én Bajorországban soha nem tapasztaltam rosszindulatot a magyarokkal, Magyarországgal vagy a magyar kormánnyal szemben, mindig őszinte, nyílt és korrekt beszélgetésekben volt részem, ma is ez történt"

fotó: mti

Leszögezte azt is, hogy nem kíván tiszteletlenül viselkedni és beavatkozni a német belpolitikába:

"A mi testtartásunk alapvetően a tisztelet testtartása. A német vitákat majd a német emberek lefolytatják, és a német döntéseket meghozzák a német politikusok. Sok sikert kívánok az ezzel kapcsolatos tárgyalásokhoz."

Szövetséget hoz létre Bajorország a közép-európai államokkal! Ezt már Horst Seehofer bajor kormányfő jelentette be a sajtótájékoztatón.

fotó: mti

Horst Seehofer kiemelte, hogy személyesen vezeti a Bajorország és a közép-európai országok együttműködésének további erősítését célzó kezdeményezést. 

Bajorországot és Magyarországot barátság és tisztelet köti össze, ezért hívtuk meg ismét barátunkat, Orbán Viktort. A magyar kormányfő bátor szabadságharcos volt a kommunista diktatúra alatt, országa lakosságának támogatását többször is elnyerte demokratikus választáson, méghozzá meggyőző módon, és nagyon sikeresen mozdítja elő Magyarország fejlődését.

Seehofer, válaszul Martin Schulz SPD-s pártelnök pénteki otromba, Orbán Viktort gyalázó kirohanására, ismételten leszögezte:

„Orbán Viktor kétségtelenül a jogállamiság talaján áll!"

Seehofer tehát nem hagyott kétséget afelől, hogy a CSU nem lesz partner a német kormányban sem, semmiféle Magyarországot elítélő, megbélyegző politikában. 

Orbánt gyalázza megint, de a legfontosabb kérdésre nem válaszol ez a kretén!

Az Orbánfóbiás Martin Schulz már megint nem bírt magával: egy pénteki lapinterjúban ismét Magyarországot és személyesen Orbán Viktort gyalázta. A pártját történelmi bukásra vezető Schulz újfent a menekültügyet és a kötelező betelepítési kvóta elutasítását hányta a magyar kormányfő szemére.

Alexander Dobrindt, a CSU Bundestag-képviselőinek vezetője ugyanezt hangsúlyozta:

"tudjuk, hogy Magyarország a jogállamiságnak megfelelően tevékenykedik a külső határok védelmében. Magyarország az EU, a schengeni övezet és a NATO tagjaként fontos tárgyalópartner a stratégiai kérdésekben európai szinten."

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/46817/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?