Németországot elborítja a migránsbűnözés!

Hiába a masszív médiaelhallgatás, hiába a rendőrség ostoba, a migránsbűnözést takargató hozzáállása, a német társadalom kénytelen szembesülni a ténnyel: a migránsok beözönlése az erőszakos bűncselekmények számának jelentős növekedését hozta. A németek migránsokkal szembeni egyre növekvő frusztrációját jól mutatja az a megállapítás, hogy az áldozatok feljelentési hajlandósága nagyjából kétszer nagyobb, ha az elkövető nem német, hanem például migráns.

Növekedik a bejelentett erőszakos bűncselekmények száma a menekültek miatt - állapította meg egy Németországban végzett kutatás, amelyről csütörtökön számoltak be német lapok.

A szövetségi család-, idős-, nő- és ifjúságügyi minisztérium megbízásából a svájci Zürichben működő alkalmazott tudományok egyeteme kriminológiai intézete által készített tanulmány szerint Németországban a menedékkérők és menekültek, vagy más menedékjogi státuszban lévők, illetve az elutasított menedékkérők a lakosságban betöltött arányukhoz képest nagyobb valószínűséggel kerülnek be elkövetőként az erőszakos bűncselekményekről szóló statisztikába.

A migránsok létszámának növekedése egyértelműan a regisztrált erőszakos bűncselekmények számának emelkedéséhez vezet. 

Még mindig özönlenek Németországba a migránsok

A német hatóságok már annak is nagyon örülnek, ha idén 200 ezer alatt marad az ebben az évben érkezett, hivatalosan nyilvántartásba vett új menedékkérők száma. A 2015-ös közel milliós számhoz képest tényleg jó adat, viszont a német társdadalom már így is torkig van a menekültekkel.

A kutatók egy átlagosnak tekinthető tartomány, Alsó-Szászország adatait vizsgálva megállapították, hogy a bejelentett erőszakos bűncselekmények száma hét éven keresztül tartó folyamatos csökkenés után, a migrációs válság elmélyülésével együtt emelkedni kezdett, 2014 és 2016 között 10,4 százalékkal nőtt, ami 92,6 százalékban a migrációs válságnak tulajdonítható, vagyis minden száz újabb bűncselekménynél nagyjából 92-93 esetben a feltételezett elkövető valamilyen menedékjogi státuszban lévő ember, vagy elutasított menedékkérő volt.

A növekedés egy sor tényező összhatása. Szerepe van annak, hogy az áldozatok feljelentési hajlandósága nagyjából kétszer nagyobb, ha az elkövető nem német, hanem más nemzetiségű.

Fontos tényező az is, hogy a Németországba érkezett menedékkérők többsége jellemzően fiatal, 14 és 30 év közötti férfi. Ennek azért van jelentősége, mert ez a réteg világszerte felülreprezentált az erőszakos bűncselekmények elkövetői között, azaz a teljes lakosságban betöltött arányukhoz képest többen követnek el erőszakos bűncselekményeket. A kutatók különálló tényezőként azonosítják a férfiak túlsúlyát, kiemelve, hogy ennek révén gyengébb a nők úgynevezett civilizáló hatása.

Az erőszakos bűncselekmények növekedését okozó tényezők közé tartozik, hogy a menedékkérőként érkezett emberek közül sokan olyan kultúrából származnak, amelyben a férfiszerephez hozzátartozik az akarat érvényesítése erőszak alkalmazásával.

Migránsbűnözés: drámai német adatok

Több mint 50 százalékkal emelkedett Németországban tavaly - az egy évvel korábbihoz képest - a bűncselekménnyel gyanúsított menedékkérők száma. A Welt am Sonntag című vasárnapi német lap a 2016-os bűnözési és bűnüldözési statisztikát tette közzé a migránsbűnözéssel kapcsolatban. A hivatalosan hétfőn bemutatott jelentésben külön fejezetben tárgyalják a menedéket kereső emberek körében mutatkozó bűnözést.

A ZHAW kutatói jelentős eltéréseket találtak az egyes származási országok között. Az észak-afrikai Magreb-térség államaiból származók felülreprezentáltak, a polgárháború sújtotta Szíriából, Irakból és Afganisztánból származók pedig alureprezentáltak az erőszakos bűncselekmények feltételezett elkövetői között, ami két fő tényezőre vezethető vissza. 

Az egyik az, hogy a polgárháború sújtotta országokból a helyi társadalom szerkezetét nagyjából tükröző összetételű népesség érkezett Németországba menedékkérőként, az észak-afrikai régióból viszont többnyire a társadalom peremén élő rétegekből érkeztek menedékkérők.

A másik tényező a menedékjogi kérelem elfogadásának valószínűsége. A háborús övezetekből érkezők nagyobb eséllyel pályáznak a németországi tartózkodási jogra, és jellemzően igyekeznek kerülni mindent, ami rontja az esélyeiket. A Magreb-térségből érkezők viszont tudják, hogy kérelmüket nagy valószínűséggel elutasítják és távozásra kötelezik őket, és ez a kilátástalanság nagyobb gyakorisággal sodorja őket a bűnözés felé.

Tombol a féktelen migránsbűnözés

Sajnos megszokottá válnak a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények. Ám, míg korábban elsősorban a szexuális bántalmazás, valamint a rablás és lopás volt a jellemző, az év végére már a véres, halálos áldozatokat is követelő, tomboló erőszak vált mindennapossá. Csoportosan megkísérelt emberölés gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Berlinben hét fiatalt, akik menedékkérőként érkeztek Németországba és a hatóságok szerint megpróbáltak felgyújtani egy hajléktalant.

Így a 2016-os alsó-szászországi adatok azt mutatják, hogy a szíriai, iraki és afganisztáni állampolgárok a menedékkérők 54,7 százalékát teszik ki, az erőszakos bűncselekmények feltételezett elkövetőinek körében pedig jóval alacsonyabb, 34,9 százalékos az arányuk, míg a marokkói, algériai és tunéziai állampolgárok aránya csupán 0,9 százalékos a menedékkérők körében, az erőszakos bűncselekmények feltételezett elkövetőinek körében viszont 17,1 százalékos.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/46736/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,bevándorlók,kitoloncolás,merkel csatlósmédiája,migránsbűnözés,migránsok,muzulmán beözönlés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Magdolna 2018-01-04 18:32:25
Nem értem a német népet, de ha Ők elfogadják, Mi nem lehetünk okosak helyettük ... is. Nekünk elég az is, ha Mi okosak vagyunk . ( nem is jön hogy elhiggyem, hogy megússzuk ezt a legalább 1.000 évre szóló katasztrófát )
Ki mint vet, úgy arat !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?