Blogolj!

Mi a fene történik ebben az országban? Miért arabul kommunikál a rendőrség?


Jogos felháborodását tette közzé ezekkel a szavakkal a parlamenti képviselőnő. Nem is maradt válasz nélkül: a twitter letiltotta a fiókját. Fél napra blokkolták hétfőn az iszlám beözönlést ellenző  Alternatíva Németországnak nevű párt egy parlamenti képviselőjének Twitter-fiókját, miután közzé tette a bejegyzését, amiben kifogásolta a kölni rendőrség arab nyelven is szétküldött újévi üdvözletét.

"Mi a fene történik ebben az országban? Miért tweetel arabul egy hivatalos rendőrségi oldal?"

- írta Beatrix von Storch, a muszlim bevándorlásellenes német jobboldali párt egyik vezetője. Storch felvetette, hogy

„a rendőrség valószínűleg a kedvében akart járni a barbár, csoportosan nemi erőszakot elkövető muszlim férfiak hordájának."

A mikroblog-szolgáltató válaszul 12 órára blokkolta a képviselő fiókját, amiért – a cég szerint - megsértette a Twitter rasszista tartalmak közlésére vonatkozó tilalmát. Storch bejegyzése végleg eltűnt, az AfD egy másik vezetője, Alice Weidel azonban szolidaritásból megosztotta a Facebookon a bejegyzésről készített képernyőfelvételt, mert szerinte ez is azt bizonyítja, hogy Merkel-kormány "engedékeny" a migránsokkal szemben.

A nyugat-németországi Köln városában - amely két éve újévkor nők elleni tömeges molesztálások színhelye volt, többségében észak-afrikai vagy arab származásúnak leírt férfi gyanúsítottakkal - a rendőrség idén több nyelven is feltette újévi üdvözletét saját Twitter-felületére.

Háttér:

Az AfD-képviselő blokkolásának a közösségi oldalon külön aktualitása van amiatt, hogy a német parlament 2017-ben törvényt fogadott el a világhálón folytatott gyűlöletbeszéd elleni fellépésről, a felelősség nagyobbik részét az internetes szolgáltatókra hárítva.

A vonatkozó jogszabály szerint a közösségi média olyan óriáscégeire, mint például a Facebook, a Twitter és a YouTube, akár 50 millió euró (több mint 15 milliárd forint) büntetést is kiszabhatnak a német hatóságok, ha azok nem távolítják el oldalaikról a gyűlöletkeltő tartalmakat.

A törvény szigorú, 24 órás határidőt szab a rágalmazónak vagy gyűlöletkeltőnek szánt anyagok közösségi oldalakról való eltávolítására. Néhány kevésbé egyértelmű esetre vonatkozóan a jogszabály egyhetes határidőt ad.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/46646/pics/lead_800x600.jpg
afd,almafröccs,angela merkel,bevándorlók,menekültek,migránsbűnözés,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-01-02 21:01:20
Totális cenzurából jól vizsgáztak a német hatóságok. Sajtószabadság?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?