Blogolj!

Bukik a nagykoalíciós ötlet és bukik vele Merkel is!

Otto von Bismarck

Saját pártja hamarosan le fogja váltani Angela Merkelt, mert a kancellár nem lesz képes a nagykoalíciós kormány megalakítására, az előre hozott választásokon pedig már nem vele fog indulni a CDU! Ezt állítja a párt egyik tekintélyes tagja, a CDU párt alapítványának vezetője.

Nem sikerül az újabb nagykoalíció megalakítása Németországban, ezért előrehozott választást kell kiírni, amelyen a Kereszténydemokrata Unió már nem Angela Merkel vezetésével vesz részt - véli a Bild című lap szerdai értesülése szerint a CDU egyik tekintélyes vezetője, Norbert Lammert.

A szövetségi parlament korábbi elnöke a Bild szerint szűk körben azt az előrejelzést tette 2018-ra, hogy sikertelenül zárulnak a CDU, a CSU és az SPD tárgyalásai a 2013-ban kezdett közös kormányzás folytatásáról, és az előrehozott választáson nem Angela Merkel lesz a CDU/CSU kancellárjelöltje.

A CDU/CSU ismét győz majd a választáson, és a Zöldekkel alakít koalíciót - vélekedett Norbert Lammert, aki 2005-től az idei választásig, 12 éven át volt a Bundestag elnöke, és január 1-jétől a CDU-hoz közel álló Konrad Adenauer Alapítvány vezetőjeként folytatja munkásságát.

A politikus nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Bild értesülését. 

Korábbi sajtóértesülések szerint Angela Merkel nem Norbert Lammertet, hanem Annette Schavan vatikáni nagykövetet, korábbi szövetségi oktatási és kutatási miniszter szánta a Konrad Adenauer Alapítvány élére. Az alapítvány egykori ösztöndíjasai azonban aláírásgyűjtésbe kezdtek, követelve, hogy minden tekintetben kifogástalan elnököt válasszanak meg elnöknek. Ezzel közvetve elutasították Annette Schavant, akinek 2013-ban azért kellett távoznia Angela Merkel kormányából, mert plágium miatt visszavonták a doktori címét.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/46247/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,bukás,cdu,előrehozott választások,groko,nagykoalíció,német választás,németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?