Özönlenek Németországba a terroristák

Otto von Bismarck

Visszatért Németországba több száz szélsőséges iszlamista, akik az elmúlt években  Irakba vagy Szíriába szöktek és csatlakoztak az Iszlám Államhoz vagy más terrorszervezethez.

Ezt a Berliner Morgenpost című német lap írta meg kormányzati adatokra hivatkozva.

Az utóbbi években 960 ember utazott a közel-keleti válságövezetekbe, hogy csatlakozzon szélsőséges iszlamista szervezetekhez. Nagyjából egyharmaduk ismét Németországban tartózkodik"

- áll a külügyminisztérium által összeállított dokumentumban. 

A Berliner Morgenpost hozzátette, hogy az utóbbi két évben drámai mértékben emelkedett a terrorgyanú miatt indított eljárások száma. Az ilyen ügyekben illetékes szövetségi legfőbb ügyészség csak az idén több mint 800 eljárást indított terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények gyanújával, csaknem valamennyit a szélsőséges iszlamizmussal összefüggésben.

Terrorizmus: van okuk a rettegésre a németeknek

Közel kétezer potenciális gyilkos terroristát tart nyilván az országban a német rendőrség, de amíg nem követnek el bűncselekményt, addig nem akar föllépni ellenük a hatóság. A rendőri vezetés szerint nyomasztó, hogy a gyilkos terror bármikor, bárhol lecsaphat a védtelen német polgárokra!

A Süddeutsche Zeitung című lap és két regionális közszolgálati médiatársaság közös tényfeltáró munkacsoportja azt jelentette, hogy a terrorcselekmény elkövetésére hajlandóként számon tartott közveszélyes iszlamisták száma elérte a 720 körüli szintet. Ez több mint 5 százalékos emelkedés a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal július elején ismertetett éves jelentésében szereplő 680-hoz képest.

Az értesülések szerint ebből a csoportból november végéig 205 ember ügyét vizsgálták meg a hatóságok egy új kockázatelemzési módszerrel, amelyet a tavaly decemberben egy berlini karácsonyi vásárban elkövetett iszlamista terrortámadás tanulságai alapján dolgoztak ki.

A 205 ember közül 82 került a legveszélyesebbek közé, a vörös színnel jelölt kategóriába. Ide tartozott volna Anis Amri is, a tavalyi berlini merénylet elkövetője. További 27 embert a narancssárga színnel jelölt kategóriába soroltak, amelybe a fokozottan veszélyes iszlamisták tartoznak. A többieket a mérsékelten veszélyesek közé, a sárga színnel jelölt kategóriába sorolták az illető családi háttérétől a munkaerőpiaci helyzetéig 73 szempontot vizsgáló kockázatelemzési módszer alapján.

Anis Amri tavaly december 19-én a német főváros egyik leghíresebb karácsonyi vásárán, a Breitscheid téren követett el merényletet. Az IÁ nevében gyilkoló szélsőséges iszlamista egy lopott kamionnal halálra gázolt 12 embert, a támadásban ötvennél is többen megsebesültek. Az elutasított tunéziai menedékkérő a támadás után elmenekült az országból, néhány nappal később meghalt az olaszországi Milánó egyik elővárosában rendőrökkel folytatott tűzharcban.

Merkel és Renzi felelős a 12 áldozatért! Íme, a berlini gyilkos ámokfutásának listája!

Totális csőd az európai menekültügyi rendszer. A berlini gyilkos ámokfutó előbb hazájában, Tunéziában volt bűnöző, majd évekig Európát dúlta. Megtehette Olaszország és Németország töketlenkedései miatt. >Tunéziában bűnöző volt, mire 19 évesen Olaszországba „menekült", már büntetett előéletű volt > Olaszországban fölgyújtotta a menekülttábort és rátámadt a rendőrökre > Az olaszok börtönre ítélték, majd kiutasították, de mivel Tunézia nem kért belőle, maradhatott Olaszországban > Németországba szökött, ahol - valószínűleg álnéven - ismét menekültstátuszt kért.

 

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/46179/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,berlini merénylet,bevándorlók,iszlám állam,migránsok,muzulmán beözönlés,németország,terrorista,terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?