Küldené haza a német állam a menekülteket…

Agyrém! Ha egy migráns menedékjogi kérelmét elutasítják, azaz nem maradhat Németországban, akkor a német állam akár milliós támogatással is segíti, hogy hajlandó legyen hazatérni. Nem egyszerűbb lenne nem beengedni őket, vagy az elutasítást követően azonnal kitoloncolni? Ehelyett a német adófizetőkből pénzéből, miután évekig el is tartották Németországban az illegális migránst, még bőkezűen fizetnek is, hogy „otthon újéletet tudjon kezdeni”.

Az meg egyenesen röhejes kitétel, hogy ha mégis visszatér Németországba, akkor vissza kell fizetnie a támogatást. Aztán ugyan miből? – kérdezi minden épeszű ember…

Újabb támogatási programot indítanak Németországban a menedékkérők önkéntes távozásának ösztönzésére, egy háromtagú család akár 6000 eurót, közel 2 millió forintot is kaphat, ha visszatér a hazájába - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi lap.

A szövetségi belügyminisztérium A te országod. A te jövőd. Most! címmel indít új programot, amelyben családonként 3000 euró, egyszemélyes háztartás esetén 1000 euró otthonteremtési támogatáshoz juthatnak mindazon menedékkérők, akik még a menedékjogi eljárás alatt vagy kérelmük elutasítása után vállalják, hogy önként visszatérnek hazájukba.

A február végéig tartó akcióban több mint 40 ország állampolgárai vehetnek rész, köztük a Szíriából, Irakból és Törökországból érkezett menedékkérők. Amennyiben visszatérnek Németországba, vissza kell fizetniük a teljes összeget.

Thomas de Maizire szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntagnak elmondta, hogy az új program révén az önként távozók az újrakezdési segély mellett annyi támogatást kapnak, hogy nem lesz gondjuk a lakhatás költségeivel az első 12 hónapban.

A lap adatai szerint az idén februártól októberig 8639 menedékkérő távozott önként a német állam pénzügyi támogatásával.

A német menekültügy egyik legnagyobb gondja az elutasított és távozásra kötelezett menedékkérők hazajuttatása. A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a menedékkérők egyik legnagyobb csoportjával, az afgán állampolgárokkal kapcsolatban azt írta, hogy a hazatoloncolásra jelölt emberek többsége eltűnik a hatóságok elől, mielőtt toloncolási őrizetbe vennék. Így például tavaly csupán 6000 afgán menedékkérő távozott önként vagy hazatoloncolás révén, holott nagyjából 50 ezer afgán állampolgár menedékjogi kérelmét utasították el.

Németországba a nemzetközi migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015-ben 890 ezer menedékkérő érkezett, tavaly 280 ezer menedékkérőt regisztráltak, az idén október végéig pedig további 156 ezret.

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/45540/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,kitoloncolás,migránsok,muzulmán beözönlés,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-12-05 13:59:28
Eszükbe sincs hazamenni, felveszik a pénzt, aztán felszívódnak, legfeljebb profi bűnözők lesznek, egyik országból a másikba csatangolhatnak.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?