Merkelék semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek

Otto von Bismarck

A német politika és média folytatja az AFD elleni ámokfutást. Hiába mondta Merkel a győzelmi beszédében, hogy vissza akarják szerezni az AFD-hez vándorolt szavazókat, továbbra is fafejűen vadítják mindazokat, akik valamennyire is szimpatizálnak a bevándorlásellenes párttal. Ilyenkor sem a politikai korrektség, sem a szólásszabadság állandóan hangoztatott eszméi nem számítanak. Az AFD csak nyerhet a szimbolikus ügyeken.

Merkel, a szeptember 24-i választás estéjén a győzelmi beszédében azt hangsúlyozta, hogy úgy fog kormányozni, hogy az unió pártjai visszaszerezzék azokat a milliókat, akik a radikálisnak gyalázott AFD-re szavaztak.

Ehhez képest egészen mást mutatnak az első cselekedeteik. Már a választások előtt olyasmit műveltek, amiért bizony a liberális klubokból kiátkozás járna, ha nem épp Merkelék követték volna el.

Merkel győzelmi beszéde szeptember 24-én. Akkor azt ígérte, hogy visszaszerzik az AFD-hez vándorolt szavazóikat....

Az elmúlt évtizedekben a házszabály szerint mindig a legidősebb képviselő vezette az alakuló ülést. Mindig. Ám a választás előtt nyilvánvalóvá lett, hogy most minden bizonnyal egy AFD-s politikus lesz a rangidős képviselő, ezért aztán sebtiben az utolsó ülések egyikén, úgy módosították a házszabályt, hogy még véletlenül se lehessen AFD-s politikus az, aki az alakuló ülést levezetve beszédet mondhat.

Politikai korrektség? Hagyománytisztelet? A Bundestag tisztelete? Magasról tettek rá Merkel vezetésével….

Az alakuló ülésen aztán az AfD indítványát leszavazták. A párt az alakuló ülés vezetésével kapcsolatban tett javaslatot, miszerint vissza kell állítani a régi rendszert, amelyben az első ülést a legidősebb képviselő vezeti. Az AfD szerint azért történt a változtatás, hogy ne párt 77 éves képviselője, Wilhelm von Gottberg legyen az új Bundestag első ülésének levezető elnöke. A párt vezérszónoka szerint ez az eljárás a náci diktatúra gyakorlatát idézi. Szavait felháborodással fogadták az ülésteremben.

Az AFD már a 3. legerősebb párt a Bundestagban

Ezzel még nem volt vége az AFD elleni ámokfutásnak. Az alakuló ülés levezető elnöke, az FDP-s Herrmann Otto Solms mértékletességre intette a képviselőket. Mint mondta, megengedhetetlen lenne, ha bárkit is kirekesztenének vagy megbélyegeznének a képviselők közül. A Bundestag tagjainak egyenlő jogai és kötelességei vannak - mondta a politikus.

Ezt követően viszont a Bundestag történetében példátlan módon, fölrúgva a több évtizedes politikai szokásjogot és korrektséget, az AFD parlamenti alelnökjelöltjét nem voltak hajlandók megválasztani.

A többi képviselőcsoportból előre jelezték, hogy elutasítják az AfD jelöltjét. Albrecht Glasert a vallásszabadságra vonatkozó nézetei miatt nem támogatták. A politikus több interjúban kifejtette, hogy szerinte a muzulmánokat nem illeti meg a vallásszabadság joga, mert az iszlám nem vallás, hanem politikai ideológia. Azt is elmondta, hogy éppen ezért nem lehet különbséget tenni a muzulmánok és az iszlamisták - egy szélsőséges iszlám politikai ideológia követői - között. A Glaserrel szembeni bírálatok szerint nem méltó a Bundestag alelnöki tisztségére, aki kétségbe vonja a vallásszabadságot.

Nem sikerült elhallgattatni az AFD-t és nem sikerült megfélemlíteni a szavazóikat. Egyre többen mennek az utcára az AFD hívó szavára

Érdekes tény, hogy a gyilkos kommunista utódpárt Die Linke párttal és annak képviselőivel szemben sohasem voltak – most sem - ennyire finnyásak. Azokat, hiába tapadt akár vér is a kezükhöz, minden gond nélkül megválasztották…

Ezekkel a súlyos és szimbolikus aljasságokkal nem hogy nem sikerülhet visszaszerezni az AFD-hez vándorolt szavazókat, de jó eséllyel még profitálhat is belőle a masszívan ellenzéki és bevándorlásellenes párt. Merthogy azt már a kampány és a választás is világosan jelezte minden épeszű ember számára, hogy ilyen ocsmány módszerekkel nem sikerülhet elhallgattatni az AFD-t, sőt…  

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/44181/pics/lead_800x600.jpg
afd,almafröccs,angela merkel,német választás,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?