Konzervatívnak lenni szexi!

Otto von Bismarck

Seehofer, bajor miniszterelnök bajor népviseletbeöltözött hölgykoszorúbanA korszellem is konzervatív. Most a konzervativizmus jelenti a modernséget!

Angela Merkel párszövetségének bajor pártja, a CSU "polgári-konzervatív fordulatot" sürget. Ezt egy tíz pontot tartalmazó állásfoglalásban foglalta össze, amelyet a Bild am Sonntag című vasárnapi lap ismertetett. 

A dokumentumban hangsúlyozták, hogy a szeptemberi szövetségi parlamenti választás "fordulópont" volt a pártszövetség történetében, és aki ezután azt mondja, hogy nincs szükség változtatásra, hanem tartani kell az eddigi irányvonalat, az "veszélybe sodorja a CDU és a CSU többségszerző képességét".

A CSU a fordulat szükségességét a többi között azzal indokolja, hogy a Bundestag-választás megmutatta, "nincs többé baloldali többség" Németországban. Az emberek most már "polgári-konzervatív politikát akarnak", az értékekre, a jog uralmára és a rendre helyezik a hangsúlyt, "biztonságot kívánnak és jólétet mindenkinek". Ezek az elemek pedig mindig is a pártszövetség arculatának, a CDU/CSU "márkának" a lényegét alkották, azonban a választók úgy érzékelik, hogy CSU-t leszámítva valamennyi régi, hagyományos párt - így a CDU is - a politikai középtől balra helyezkedik el. 

Ezen változtatni kell, a pártszövetségnek vissza kell térnie a gyökereihez, egyaránt képviselnie kell a "polgári meggyőződések" mindegyikét, vagyis a "liberális, a keresztényszociális és a konzervatív" értékvilágot is.

Fordulatra van szükség mások mellett azért is, mert "a korszellem is konzervatív". Most "a konzervativizmus jelenti a modernséget" - olvasható az állásfoglalásban, amely szerint "konzervatívnak lenni szexi", mert ma a konzervatív meggyőződés mindannak megőrzését jelenti, ami "igazán fontos: a biztonságos és szabad életmód, a jólét és társadalmi béke" megőrzését.

A CDU/CSU-nak fordulatot kell végrehajtania azért is, mert "csak így tud sikeresen elhatárolódni" az Alternatíva Németországtól (AfD) nevű párttól, a Bundestag egyik új tagjától, amely "nem Németország számára alternatíva, hanem alternatíva az NPD helyett" - utalt a CSU a széles körben neonácinak tartott Német Nemzeti-demokrata Pártra (NPD), amelyet már többször megpróbáltak betiltani alkotmányellenesnek ítélt nézetei miatt.

A dokumentumban hangsúlyozták: a CDU/CSU nem tűrheti el, hogy tőle jobbra megvesse a lábát egy ilyen párt. Az AfD ellen "kőkeményen harcolnunk kell, és küzdenünk kell választóikért" - írták.

 

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/43353/pics/lead_800x600.jpg
afd,angela merkel,cdu,csu,horst seehofer,német választás,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?