Bekeményít Merkel szövetségese: teljes burkatilalmat akarak

Osztrák mintára teljes körű tilalmat sürget az arcot elfedő muzulmán női öltözékek, köztük a burka nyilvános viselésére Németországban az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU bajor testvérpártja, a CSU.

"Nem adjuk fel az identitásunkat, készen állunk harcolni érte"

- mondta Andreas Scheuer, a CSU főtitkára a Passauer Neuer Presse című lap összeállítása szerint, kiemelve, hogy "a burka nem tartozik Németországhoz".

Szerinte nemcsak szükséges, de lehetséges is a teljes körű burkaviselési tilalom. A Németországban bevezetett "tilalmacska" nem megfelelő, más európai országok példáját követve ki kell terjeszteni - hangoztatta a CSU-s politikus.

A szövetségi parlament, a Bundestag közös, CDU/CSU-frakciójának egyik helyettes vezetője fenntartásokkal fogadta a bajor felvetést. Stephan Harbarth a Passauer Neue Pressének azt mondta, hogy a tavasszal bevezetett részleges tilalommal "elmentünk addig a határig, ameddig alkotmányjogilag lehetett". 

Kiemelte, hogy szerinte sem tartozik Németországhoz az egész testet elfedő burka vagy az arcot elfedő kendő, a nikáb. Ezek a viseletek "ellentétesek értékeinkkel és az emberről alkotott képünkkel", de "attól tartok, hogy egy szélesebb körű tilalom nem férne össze az alaptörvénnyel" - mondta a frakcióvezető-helyettes.

A német szabályozás az állami alkalmazottakra vonatkozik. Előírja, hogy munkaidőben és az állami feladatokhoz szorosan kapcsolódó tevékenységek közben tilos eltakarniuk az arcot. Az állampolgárok és az állam kapcsolatának alapvető eleme, hogy az állampolgár lássa az államot képviselő személy arcát, csak így lehet bizalmon alapuló viszonyt megteremteni - indokolták a javaslatot a kormánypártok, a jobbközép CDU/CSU pártszövetség és a szociáldemokrata párt (SPD). Az arc eltakarása csak kivételes, feltétlenül szükséges esetben, például fertőzésveszély elkerülése érdekében vagy biztonsági megfontolásokból engedélyezett.

A törvény arról is rendelkezik, hogy mindenki köteles felfedni arcát olyan helyzetekben, ahol ez szükséges a személyazonosság megállapításához, például választáson a szavazat leadásakor vagy közúti ellenőrzésen.

A 82 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muszlim él, többségük szunnita török. A menekülthullám révén valószínűleg több mint félmillióval nőtt a muszlimok száma az országban.

2
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/43199/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-10-04 22:17:12
Komolyan mondom még én is megijedek ezektől,maga a fekete halál.
Válaszolok
Mano
Mano 2017-10-04 21:48:09
Úgy tűnik, a németek elásták magukat, bár pislákol némi remény, mert a liberális nyugat által szabadon folytatott vallási gyakorlat fényét veszti az ellenállás hiányában, amit az anyaországban nem tapasztaltak még, most szabadon hajlonghatnak az imaszőnyegen. Nincs harc, gyűlölete az ellenségnek, csak béke és szabadon imádkozás! Ez lesz a vallás temetője, mert a vallás a szembenállás zászlaja!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?