Blogolj!

Elképesztően nagy pofon vár az Orbánfóbiás Schulz-ra

Otto von Bismarck

Martin Schulz. Egyre nagyobb bajban...

Tovább csökkent Németországban a szociáldemokrata párt, az SPD választói támogatottsága a kancellárjelöltek vitája után készített első felmérés szerint, két héttel a szeptember 24-i szövetségi parlamenti választások előtt.

Az ARD országos köztelevízió megbízásából készített kutatás alapján a kancellárjelöltek vasárnapi vitája óta a Martin Schulz vezette SPD támogatottsága további 2 százalékponttal 21 százalékra süllyedt. A szociáldemokraták eddigi negatív rekordja 23 százalék volt, ezt a 2009-es szövetségi parlamenti választáson érték el.

Az eddigi koalíciós társ, az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU pártszövetség továbbra is a szavazatok 37 százalékára számíthat.

A kisebb pártok támogatottsága között minimális az eltérés, várhatóan egy-két százalékpontnyi különbségen múlik majd, hogy melyiké lesz a harmadik számú frakció a következő Bundestagban. 

Az ARD DeutschlandTrend című kutatása alapján a CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) a szavazatok 11 százalékát, az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) a szavazatok 10 százalékát szerezheti meg. A jobboldali liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) 9 százalékon áll, a Zöldek támogatottsága 8 százalékos az ARD csütörtök késő esti híradójában ismertetett adatok szerint.

Hasonlóak az erőviszonyok a másik országos köztelevízió, a ZDF pénteken ismertetett felmérése alapján is. A televízió Politbarometer című kutatásának új adatai szerint a CDU/CSU egy százalékpontos csökkenéssel 38 százalékon, az SPD változatlanul 22 százalékon áll. Az AfD, a Baloldal és az FDP egyaránt a szavazatok 9 százalékára számíthat, a Zöldek 8 százalékon állnak.

Más párt egyik kutatás szerint sem lépi át az 5 százalékos bejutási küszöböt.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/42245/pics/lead_800x600.jpg
afd,almafröccs,bukás,cdu,csu,kancellárjelölt,közvéleménykutatás,martin schulz,német választás,németország,spd
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?