Sokkoló német kampány: már Merkel is Orbánozik


Úgy tűnik, Merkel tart attól, hogy a hiába a nagy előny a közvéleménykutatások alapján, a menekültügy miatt jelentékeny mennyiségű szavazatot veszthet. Annál is inkább, mert hiába akarta, nem tudta a kampánytémák közül kiiktatni a kérdést.

A két nagy párt ugyanis korábban hallgatólagosan megállapodott, hogy a menekültügyet nem teszik választási kampánytémává, annál is inkább, mert a két nagy koalíciós párt, a CDU és a baloldali SPD is támogatta a menekültek befogadását. Ráadásul azt tapasztalta mindkét párt, hogy amikor téma a muzulmán beözönlés, akkor mindkettőjük rovására jelentősen erősödött a bevándorlásellenes AFD. Amint a két nagy párt hallgatólagos együttműködése működni kezdett, azaz tűzzel-vassal kiirtották a közbeszédből a menekültügyet, az AFD látványosan visszaesett.

Ám a totális bukásra álló SPD-elnök Schulz kétségbeesésében fölrúgta a megállapodást, és súlyos kirohanásokat intézett Merkel ellen, támadva annak menekültpolitikáját. Schulz gátlástalan lépése természetesen nem arra irányul, hogy saját pártja népszerűségét növelje, hisz ők maguk eddig is és ezután is a gyakorlatilag korlátlan beözönlés mellett állnak. Schulz célja ezzel csak annyi, hogy gyengítse Angela Merkel pártját. A CDU gyengüléséből hasznot az SPD nem húz, csak az AFD. Ha viszont az AFD az előrejelzettnél több szavazatot szerezve biztosan a harmadik erő lesz a választások után, akkor Schulz, a fasiszta veszélyre hivatkozva, talán a bukás után is megőrizheti pártbeli posztját, sőt, az erősödő AFD-re hivatkozva akár egy újabb nagykoalícióba is belekényszeríthetik Merkelt.

Nos, ezt látva a kancellár sem finomkodott, eddig szokatlan eszközhöz nyúlva nyíltan Orbánozott. Ráadásul Schulzhoz hasonló alpári és hazug módon.

Schulz azt állította, hogy Merkel hibázott, amikor két éve egyeztetés nélkül beengedte a Magyarországon átvonuló sokszázezer menekültet Németországba. Merkel, védve saját magát és a felelősséget elhárítandó az Orbántgyalázó stratégiát választotta: azt állította, hogy „Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok.”

Nos, ez akkora hazug baromság, hogy ezzel pont Schulz szintjére süllyedt Merkel is… Kár érte és csak abban lehet bízni, hogy mindössze a kampány mondat vele ekkora ökörséget, a várható győzelem után pedig visszatér a kommunikációjában az épelméjű üzemmódra!

1
https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/42037/pics/lead_800x600.jpg
afd,almafröccs,angela merkel,cdu,kancellárjelölt,martin schulz,menekültek,migránsok,muzulmán beözönlés,német választás,németország,orbán viktor,spd
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
rozi 2017-09-05 14:19:35
Európa legerősebb országának kancellárja mentegetőzésében Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökére hivatkozik ország, világ előtt!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?