Schulz gyógyíthatatlan Orbánfóbiás gyűlölködő lett

Otto von Bismarck

A minden idők legnagyobb bukása előtt álló német szociáldemokrata kancellárjelölt Orbánt gyalázva próbál szavazatokat szerezni a pártjának választási programismertető kongresszusán.

Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetségnek nem fontos az európai érdekek védelme - jelentette ki Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) elnöke, kancellárjelöltje pártja vasárnapi dortmundi kongresszusán. 

A szeptemberi parlamenti választásra készített program elfogadására összehívott rendkívüli kongresszuson hangsúlyozta, hogy "új problémái" vannak a demokratikus, felvilágosult és toleráns Európának, amelyért a CDU egykori elnöke, Helmut Kohl néhai kancellár küzdött, mert EU-n belüli kormányok, például az Orbán Viktor vezette magyar kormány és a lengyel kormány megkérdőjelezi a toleranciát és a világ iránti nyitottságot.

Hozzátette, hogy az Európai Parlament elnökeként számtalanszor szóvá tette ezeket a fejleményeket az Európai Tanács ülésein, és soha nem kapott támogatást Angela Merkeltől. Éppen ellenkezőleg történt, a CDU testvérpártja, a bajor CSU "díszvendégként" fogadta Orbán Viktort, aki mindenki másnál jobban támadta a német menekültpolitikát - mondta Martin Schulz, kiemelve, hogy aki Merkelre szavaz, végül a CSU elnökét, Horst Seehofert kapja.

 

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/39652/pics/lead_800x600.jpg
martin schulz,német választás,németország,orbán viktor,spd
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?