Ébrednek a németek?

Otto von Bismarck

Az Európai Uniónak azzal kellene foglalkoznia, hogy miként lehetne csökkenteni a menekültek számát, nem pedig a menekültek elosztási kvótáin kellene vitatkoznia.

Ezt nem más, mint maga Sigmar Gabriel német külügyminiszter jelentette ki Prágában egy sajtótájékoztatón:

"Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a menekültek mozgását. Míg mi Európában arról vitatkozunk, hány menekültet fogadunk be, addig Afrikában egyre több ember mozdul meg, mert életkörülményeik katasztrofálisak"

mondta újságíróknak a német diplomácia vezetője miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel.

Felhívta a figyelmet arra, hogy időközben a Földközi-tenger, amelyen keresztül a menekültek Európába igyekeznek, "egyre nagyobb temetővé válik".

Sigmar Gabriel és Lubomír Zaorálek a találkozó után elismerték, hogy a menekültprobléma megoldását Németország és Csehország továbbra is eltérő módon képzeli el. Prága, és az egész visegrádi csoport, továbbra is határozottan elutasítják a menekültek elosztását kvóták szerint.

"Álláspontjaink valószínűleg eltérnek egymástól, de értékes, hogy készek vagyunk erről tárgyalni. Csehország tudatában van annak, hogy a problémát közösen kell megoldani. Számos dolog van, amiben egyetértünk" - nyilatkozta a cseh diplomácia irányítója. 

A mostani tárgyalások alapján "jobban és mélyebben megértettem", miért utasítja el a cseh a fél a kötelező kvótákat - fejtette ki Sigmar Gabriel. Zaorálek állítólag részletesen elmagyarázta neki, miért tekintik a csehek a kvótákat beavatkozásnak nemzeti szuverenitásukba.

Zaorálek leszögezte: Csehország nem a kvótákra összpontosít, hanem arra, hogy minél hatékonyabb és nagyobb segítséget küldjön azokra a területekre, ahonnan a menekültek Európába igyekeznek. A cseh kormány a héten újabb támogatásokról döntött - jegyezte meg a miniszter. 

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/39615/pics/lead_800x600.jpg
migránsok,németország,sigmar gabriel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?