Legyilkolta a saját támogatóját egy szír migráns Németországban

Otto von Bismarck

Leszúrta a Német Vöröskereszt egy munkatársát szerdán egy szíriai menekült a németországi Saarbrückenben, az áldozat a helyszínen meghalt, a támadó elmenekül, de elfogták és őrizetbe vették.

A 27 éves szíriai férfi a DRK menekülteket és migránsokat támogató pszichoszociális tanácsadó és terápiás központjában követte el a halálos késelést. Az áldozat a tanácsadója, egy 30 éves pszichológus.

A szíriai férfi a támadás után elmenekült, de már a közelben elfogták. A támadást vita előzte meg. A késelésig mérgesedő konfliktus kiváltó oka egyelőre ismeretlen, azt viszont már megállapították, hogy nem terrortámadásról van szó - idézték hírportálok a saarbrückeni rendőrség szóvivőjét.

Az áldozat 2014 óta dolgozott az intézményben, a Hope (Remény) nevű projektben dolgozott, amelyben traumatizált embereket támogatnak az újrakezdésben.

A DRK Saar-vidék tartományi szervezetének vezetője a tragédia után a helyszínre sietett, kifejezte részvétét az áldozat hozzátartózónak és biztosította őket a szervezet támogatásáról.

A tartományi DRK szóvivője elmondta, hogy a tanácsadó és terápiás központban dolgozókat mélyen megrázta az eset. Az egyelőre felbecsülhetetlen, hogy a halálos támadás milyen következményekkel jár az intézmény további munkáját illetően. A háborús menekültekkel végzett munkában mindig van "bizonyos kockázat" - tette hozzá.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/39087/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,migránsbűnözés,migránsok,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?