Merkel újabb méretes sallert kevert le az Orbánfóbiás Schulznak

Otto von Bismarck

Hatalmas pofonba szaladt bele Schulz! Újabb választást bukott el ugyanis a kampányrendezvényein Orbán Viktort rendszeresen gyalázó német szociáldemokrata kancellárjelölt. A nyolc faiskolát végzett Martin Schultz pártja ráadásul a tartományi kormányból is kikerül.

Az idei második választáson is vereséget szenvedett, ráadásul az előrejelzésekhez képest sokkal nagyobb arányban a Martin Schulz vezette szociáldemokrata párt. Az aktuális blog beszámolója szerint Merkelék akár 8 százalékot is ráverhettek ellenfelükre, így a korábbi koalíciós társukkal, a liberálisokkal valószínűleg többségbe kerülnek a tartományban.

Schulz számára azért is súlyos vereség mindez, mert a tartományt az elmúlt öt évben az ő pártja kormányozta a zöldekkel koalícióban.

Személyében pedig még súlyosabb lehet a következmény, hiszen a januári berobbanása után üstökösszerűen ívelt föl az ő népszerűségével együtt a pártjáé is. Ám úgy tűnik, hogy a már az idei tartományi választásokra sem volt elég a lendület. Így könnyen lehet, hogy Schulz üstökösből hullócsillaggá válik…

Főképp, ha a jövő heti, még fontosabb Észak-Rajna-Wesztfáliai tartományi választást is elveszíti. Ha ugyanis ott sem tud nyerni, akkor jószerével azonnal eldőlt a szeptemberi parlamenti választás.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/37991/pics/lead_800x600.jpg
afd,almafröccs,angela merkel,cdu,martin schulz,német választás,németország,spd,tartományi választás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?