Német program: bevándorlási kvóta helyett kiutasítási kvótát kellene bevezetni!

Otto von Bismarck

A befogadás kultúráját, a Wilkommenskultur-t nem a külföldiekkel, hanem a Németországban születő gyermekekkel kapcsolatban kell ápolni. Így a gyermekvállalást ösztönző, aktív családpolitikát kell folytatni és fel kell lépni a magzati élet védelmében.

Parlamentbe kerülésük alapvetően átalakíthatja Németországot

Elfogadta az őszi szövetségi parlamenti választásra készített programját és megválasztotta a kampányt vezető úgynevezett csúcsjelöltjeit vasárnap véget ért kölni kongresszusán a legnagyobb Bundestagon kívüli német párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak az AfD.

A csúcsjelölti feladat ellátására titkos szavazással a nemzeti konzervatív irányzat vezetőjeként számon tartott Alexander Gaulandot és a jobboldali liberális irányzathoz sorolt Alice Weidelt választották meg. 

Alexander Gauland 76 éves, országosan ismert, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió a CDU volt politikusa, az AfD egyik meghatározó vezetője. Alice Weidel 38 éves, elnökségi tag, kevéssé ismert, közgazdász, bejegyzett élettársi kapcsolatban él, két gyereke van.

Az AfD az első párt, amely a jobbközép CDU-tól és testvérpártjától, a Keresztényszociális Uniótól a CSU-tól jobbra elhelyezkedve országszerte jelentős tényezővé tudott válni a német belpolitikában. A 2013-ban alapított párt országos támogatottsága 10 százalék körül van. Biztosnak tűnik, hogy az 5 százalékos bejutási küszöböt gond nélkül átlépi a szeptember 24-i Bundestag-választáson, a nagy kérdés valószínűleg inkább az lesz, hogy képes lesz-e kétszámjegyű eredményt elérni. 

A kétnapos kölni kongresszuson elfogadott választási programmal az AfD szembehelyezkedik a második világháború utáni kormányok politikájával, a közjogi rendszer mélyreható átalakítását irányozza elő. Álláspontja szerint Németországban a szuverenitást egy "tikos szuverén", egy csekély létszámú "politikai oligarchia" gyakorolja, amelynek legfőbb érdeke saját befolyásának és jólétének megőrzése.

Az AfD a többi között bevezetné, hogy az államfőt közvetlenül kell megválasztani, és svájci mintát követve szélesítené a népszavazás intézményét, például népszavazáshoz kötné az alkotmánymódosítást. A programban kiemelték, hogy "adott esetben" brit mintára Németország európai uniós tagságáról és euróövezeti tagságáról is népszavazást kellene tartani. 

A párt az Európa-politikában azt az alapelvet képviseli, hogy az EU jelenlegi szerkezete, a "Lisszabon-Európa" nem megfelelő, helyette fel kell építeni a nemzetállami szuverenitáson alapuló EU-t. A többi között sürgeti, hogy Németország lépjen ki az euróövezetből.

A progam leginkább hangsúlyos elemei közé tartozik a menekültpolitikai alapvetés, amely ugyancsak szakítást jelent az eddigi német politikával. Például az uniós szintű "bevándorlási kvóta" helyett be kell vezetni az elutasított menedékkérők eltávolítására vonatkozó "kiutasítási kvótát", meg kell szüntetni a menekültek családegyesítési jogát, a határigazgatásban pedig az uniós külső határok mellett a német határok ellenőrzéséről is gondoskodni kell, így a zöldhatár őrzéséről is, amihez "integrált védelmi rendszerek", köztük kerítések szükségesek - sürgeti az AfD.

Az AfD programjában úgy fogalmaz, hogy az iszlám vallás és kultúra "konfliktusban áll" a szabadságon alapuló németországi berendezkedéssel. Ezért "az iszlám nem tartozik Németországhoz" - fordul szembe a párt Christian Wulff volt államfő és számos tovább politikus álláspontjával, miszerint a mintegy 4,5 millió németországi muzulmán vallása és kultúrája az ország, a társadalom részét alkotja. Az AfD egyebek mellett sürgeti, hogy töröljék el a muszlimok "előjogait" az oktatásban, és számolják fel a muzulmán hittanoktatást az iskolákban.

További hangsúlyos társadalompolitikai elem, hogy a "befogadás kultúráját" (Wilkommenskultur) nem a külföldiekkel, hanem a Németországban születő gyermekekkel kapcsolatban kell ápolni. Így a gyermekvállalást ösztönző, aktív családpolitikát kell folytatni és fel kell lépni a magzati élet védelmében, "adott esetben jogszabályi kiigazításokkal".

A kultúrpolitikában az AfD szakítást sürget a jelenlegi "emlékezetpolitikával", amely álláspontja szerint "beszűkült", csak a nemzetiszocializmus időszakára összepontosít. Helyette szélesebb látókörre van szükség, be kell vonni a német történelem azon korszakait is, amelyek lehetőséget adnak a "pozitív identitás" kialakítására. Azt is sürgetik, hogy közpénzből ne támogassanak "politikailag korrekt" művészetet és kultúrát.

A gazdaságpolitikában az AfD mindenekelőtt a közterhek csökkentését sürgeti, a hazai össztermék (GDP) arányában számolt adó- és járulékterhet a jelenlegi 50 százalék körüli szintről 40 százalékra csökkentené. A többi között bevezetné, hogy bűncselekménynek számít az adófizetők pénzének nem hatékony felhasználása.

A kongresszus elutasította Frauke Petry társelnök kezdeményezését, amely szerint az AfD-nek a rendszerkritikus, "fundamentális ellenzékiség" helyett a "reálpolitika" irányát kell követnie, hogy középtávon koalícióképessé váljék.

Az AfD ennek a pártprogramnak a megalkotásával megtette a legnagyobb lépést annak érdekében, hogy kísérletet tegyen a német politikai évtizedes hagyományainak átalakítására. Amennyiben az AfD bejut a Bundestagba az első olyan párt lesz ott, amely nyíltan szakít a liberális doktrínákkal, nyíltan szakít a politikai korrektséggel és harcosan szembeszállna a muzulmán beözönléssel.

A tavalyi föllendülésük után, amikor már az is elképzelhető volt, hogy 20 százalék fölé kerülve esetleg megelőzzék a szociáldemokratákat, idén visszaesett a népszerűségük, jelenleg 10 százalék körül stabilizálták a helyzetüket. Ha sikerül ennél jobb eredményt elérni, akkor sincs esélyük arra, hogy kormányra kerüljenek, de ha Merkelék a választások után nem változatnak radikálisan a menekültpolitikán, akkor nagyon valószínű, hogy az osztrák szabadságpárthoz hasonló lassú, de töretlen népszerűségnövekedést fognak majd produkálni.

A német parlamentbe való bekerülésüknek azonban az lesz a legnagyobb hatása és eredménye, hogy nyilvánosságot kapnak azok a témák - leginkább a muzulmán beözönlése kártékonysága - amelyeket a médiával karöltve a jelenlegi német politikai elit nagyobbrészt sikerrel titkol el a német közvélemény elől. A változás Németországban is feltartóztathatatlan, csak az a kérdés, hogy nem végzetesen lassú-e!    

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/37533/pics/lead_800x600.jpg
afd,almafröccs,angela merkel,bevándorlók,cdu,globalizáció,közvéleménykutatás,liberalizmus,muzulmán beözönlés,német választás,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?