Merkel nemet mondott Magyarország megbüntetésére!

Otto von Bismarck

Időről időre előállnak európai és amerikai (leginkább Soros) idióták azzal a képtelen javaslattal, hogy az uniós pénzekkel zsarolják meg Magyarországot. A fejlesztési pénzek elvételével fenyegetnek, ha továbbra sem vagyunk hajlandóak befogadni a háborús menekültnek hazudott megélhetési muzulmán beözönlőket. Merkel most erre határozottan nemet mondott.

Merkel nemet mondott Magyarország megbüntetésére!

Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. A német kancellár erről az EU jövőjéről szóló római nyilatkozat aláírásának alkalmából az ARD országos köztelevízióban sugárzott interjúban beszélt.

Arra a kérdésre, ésszerű megoldásnak tartja-e, hogy a közösség alkalmazza egyetlen nyomásgyakorlási eszközét, a fejlesztési támogatások csökkentését a menekültek szétosztásáról hozott döntéssel szembeforduló Magyarországgal, vagy Lengyelországgal szemben, ahol az igazságszolgáltatást és a médiát érintő kormányzati törekvések nem illeszkednek a római nyilatkozatban is hangsúlyozott jogállamisághoz, Angela Merkel azt mondta: először a "lényegről" kell tárgyalni a tagországokkal, és ezt a feladatot az Európai Bizottság végzi el. Utána a többi tagországnak is állást kell foglalnia.

Németország álláspontjáról szólva kiemelte: "nem tartom nagyon jónak, hogy egyszerűen pénzre váltsuk az aggodalmat okozó fejleményeket, és fenyegetni sem szeretnék".

Mint mondta, "a fenyegetés nem helyes, a jogállamiság és a szabadság pedig olyan érték, amelynek tisztelete az uniós tagság feltétele, éppen ezért beszélnünk erről (a tagjelölt) Törökországgal, és Lengyelországgal is tárgyalni kell, ha vannak értékelések, amelyek szerint nem válaszolták meg kielégítően és átláthatóan" a jogállamiságra vonatkozó kérdéseket.

Arra a kérdésre, hogy mindennek alapján valóban nem akarja az uniós támogatásokat nyomásgyakorlási eszközként használni, Angela Merkel azt mondta, hogy "ebben az interjúban nem szeretnék fenyegetni, hanem tenni szeretnék azért, hogy a jogállamiságot az elvárásainknak megfelelően betartsák mindenütt Európában".

A német kancellár a többi között arról is beszélt, hogy az EU-nak bizonyos területeken az eddiginél többet kell tennie, mindenekelőtt a külső határok védelmében, a védelmi képességek fejlesztésében és a biztonság erősítésében. Más területeken viszont végig kell gondolni, hogy miként lehet több lehetőséget adni a tagállamok és régiók "önállóságának és kreativitásának" kibontakoztatására, és hogyan lehet jobban érvényesíteni a szubszidiaritás - az ügyekhez közeli döntéshozatal - elvét. 

A közösségi szint helyett a tagországi és regionális szint erősítésével nagyobb teret lehet biztosítani "a fiatalabb tagállamoknak" erősségeik érvényesítésére, fejlesztésére - mondta Angela Merkel. Aláhúzta: a német egység megvalósítása rámutatott arra, hogy a fejlettségi különbségek kiegyenlítése igen hosszú folyamat.

Az EU jövőjéről szólva kiemelte, hogy elsősorban a szabad mozgás alapszabadságát kell megőrizni, fejleszteni kell a közösség védelmi képességeit és gondoskodni kell a jólét és a szociális biztonság erősítéséről. A közös uniós hadsereg felállításának gondolatáról szólva aláhúzta, hogy olyan területekre érdemes összepontosítani, ahol "egyszerűen és gyorsan" lehet eredményeket elérni. Ilyen terület lehet például a hadiipari beszerzések összehangolása - mondta.

Bár erről Angela Merkel nem beszélt, a történet teljességéhez hozzátartozik, amit Günther Oettinger német EU biztos mondott: Németországnak nagyon is érdeke, hogy a fejlesztési pénzek kiosztása zavartalanul follyék, ugyanis például a Lengyelországnak kifizetett uniós források 80 százaléka visszakerül Németországba a megrendelések révén. Valószínűleg hasonló a helyzet Magyarország esetében is.

Így tehát, ha elvennék a fejlesztési pénzeket Magyarországtól (és a szintén kvótaellenes többi V4 tagországtól) azzal Németország is nagyon rosszul járna.

Nem szívjóságból mondott tehát nemet Angela Merkel Magyarország megbüntetésére, hanem valószínűleg pusztán a német érdekek miatt…  

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/36604/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,bevándorlók,menekültek,migránsok,németország
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?