Németország a terrorra hülyeséggel válaszol

Otto von Bismarck

A német hatóságok ma elfogtak két, merényletre készülő iszlamistát. A leendő gyilkosokat azonban nem akarják lesittelni, hanem mihamarabb ki akarják toloncolni az országból. Na, ezek előbb-utóbb biztosan gyilkolni fognak valahol Európában… Szóval, akkor már inkább Guantánamo a helyes megoldás, mint a német hülyeség!

Az utóbbi napokban egyre sűrűsödtek egy lehetséges, konkrét, küszöbönálló terrortámadásra utaló jelek. A gyanúsítottak terve nagyon konkrét volt. Mindkét gyanúsított menedékkérő, akik súlyosan visszaéltek a menedékjoggal...

Küszöbönálló terrortámadás gyanúja miatt nagyszabású razziát tartottak és őrizetbe vettek két, közveszélyes iszlamistaként számon tartott férfit a németországi Göttingenben csütörtökre virradóra.

Az Alsó-Szászország tartományban fekvő város rendőrségének közleménye szerint egy 27 éves algériai és egy 23 éves nigériai állampolgárt vettek őrizetbe. Mindketten családjukkal élnek Göttingenben, és hosszú ideje a helyi szalafista - radikális iszlamista - körökhöz tartoznak.

Az utóbbi napokban egyre sűrűsödtek egy "lehetséges, konkrét, küszöbönálló terrortámadásra" utaló jelek, ezért gyorsan fel kellett lépni a két közveszélyes férfival és közvetlen környezetükkel szemben - áll a közleményben, amely szerint mintegy 450 rendőr, köztük egy terrorelhárító különleges alakulat mozgósításával 12 helyszínen tartottak házkutatást. 

Mindkét gyanúsított menedékkérő, akik súlyosan visszaéltek a menedékjoggal - húzta alá Boris Pistorius tartományi belügyminiszter Cuxhafenben tett nyilatkozatában. Kiemelte: a hatóságok minden jogi lehetőséget megragadnak, hogy minél hamarabb kitoloncolhassák őket az országból.

A gyanúsítottak terve "nagyon konkrét" volt, bár a támadás időpontját még nem jelölték ki - tette hozzá a miniszter, a szélsőséges iszlamista körökre mért fontos csapásnak nevezve a hajnali razziát.

A göttingeni rendőrség által nyilvánosságra hozott adatok szerint a házkutatásokon lefoglaltak átalakított lőfegyvereket és éles lőszereket, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet jelképével ellátott zászlókat. 

A szalafizmus a radikális iszlamizmus legnépszerűbb németországi irányzata, elveti a világi államot, és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik. A szalafisták száma 10 ezerre tehető. A 82,8 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muszlim él, többségük szunnita török.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/33789/pics/lead_800x600.jpeg
almafröccs,bevándorlók,guantánamo,menekültek,migránsbűnözés,németország,terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?