Már megint Orbánt nácizzák Merkel hű csatlósai...

Otto von Bismarck

Soros érdekében gátlás nélkül lenáciztták a német médiában Orbán Viktort

A végveszélybe került balliberális eszmék gátlástalan haszonélvezői egyre jobban rettegve féltik befolyásukat, hatalmukat, busás fizetésüket. Sarokba szorítva érzik magukat a világban egyre inkább, ahogy futótűzként terjed a Trumpizmus és az Orbánizmus, azaz a józan ész diadala. És mint köztudott, a sarokba szorított patkány harap, mint teszik most a német balliberális újság firkászai, akik megint lenácizták Orbánt… Soros Györgyöt védve ezzel természetesen.

A Spiegel Online német liberális hírportál Kelet-Európa és Soros György viszonyával kapcsolatban foglalkozik ma Magyarországgal. A milliárdos és az uszítók című írásban a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy új "közellensége" van a keleti-európai jobboldali kormányoknak, Soros György milliárdos, akit "súlyos, antiszemita" támadásnak van kitéve, mert támogat polgárjogi szervezeteket. Magyarországgal kapcsolatban hozzátette, hogy a civil szervezetek elleni fellépésnek hagyománya van, és "különösen pikáns", hogy amikor Orbán Viktor kormányfő és pártja, a Fidesz még ellenzékben volt, a civil szervezetek támogatóinak mutatta magát.

Az olyan kormányfők, mint Aleksandar Vucic (szerb), Orbán vagy Nikola Gruevszki (macedón) a civil szervezetek és Soros elleni kampányokhoz felhasználják az "idevágó narratívát", amely szerint "külföldi, különösen zsidó szervezésben világszintű összeesküvést szőttek a haza, a nép és a nemzeti érdekek ellen". Soros György "magyar zsidóként, holokauszt-túlélőként, kivándorlóként és mesésen gazdag tőzsdei spekulánsként" kiválóan alkalmas arra, hogy szereplője legyen ennek a narratívának - fejtette ki a Spiegel Online szerzője.

Orbán például "minden feszengés nélkül alkalmaz tipikus szélsőjobboldali, rejtetten antiszemita" paneleket, amikor Sorosról és a civil szervezetekről beszél - véli a szerző. A "diskurzus sikerét" jelzi, hogy egy felmérés szerint a magyarok 61 százaléka rossz véleménnyel van Sorosról - tette hozzá.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/33533/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,merkel csatlósmédiája,nácizás,németország,orbán viktor,soros györgy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?