Merkel bajba kerülhet: Németország ébredezik!

Otto von Bismarck

A berlini merénylet fordulópontot jelenthet Németországban. Bár Merkel pártja még mindig magabiztosan vezet a közvéleménykutatások szerint, de a lakosság többsége – most először – elégedetlen a terror elleni védekezéssel.

A németeknek fogytán a türelmük, és Angela Merkel a tűzzel játszik a következő hónapokban, ha továbbra is kitart a beözönlést támogató politikája mellett

Decemberben, közvetlenül a merénylet után, a felmérések még azt mutatták, hogy az emberek többsége szerint nincs összefüggés a merkeli bevándorláspolitika és a terrorizmus között. Ma már, a tények ismeretében, másképp gondolják. Sőt, ma már az abszolút többség úgy érzi, hogy a hatóságok nem tesznek eleget a terrortámadások megakadályozásáért.

Mindez abban a Németországban, ahol a balliberális és jobboldali, konzervatív sajtó egyaránt a merkeli bevándorláspolitika elvtelen és sokszor hazug támogatója, ahol rendőrségi vegzálásnak tehetik ki magukat azok, akik a menekültáradat ellen szót emelnek, ahol azonnal lenáciznak mindenkit, aki rámutat a muzulmán beözönlés és az erőszak közötti egyértelmű összefüggésre.

A helyzet olyan súlyos, hogy Merkel kormányának illetékes miniszterei is kénytelenek elismerni, hogy a német hatóságok hibáztak. Sőt, olyan törvénytervezet készül a terroristagyanús bevándorlók ellen Németországban, amelyért néhány hónappal ezelőtt még simán lenáciztak volna bárkit MErkel és német média.

A pártfelmérésék ugyan azt mutatják, hogy Merkelnek egyelőre nincs félnivalója, hiszen pártja toronymagasan vezet. Ugyanakkor pont a merénylet kapcsán történt radikális közvéleményváltozás mutatja, hogy a szeptemberben esedékes választásokig még alaposan átrendeződhetnek a párterőviszonyok is. Például, ha nem sikerül a további merényleteket megakadályozni.

A németeknek tehát fogytán a türelmük, és Angela Merkel a tűzzel játszik a következő hónapokban, ha továbbra is kitart a beözönlést támogató politikája mellett.

A facepress.hu hírportálon érdemes részletesen elolvasni a hírt a közvéleménykutatási adatokról: Németország megrettent!

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/33124/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,berlini merénylet,bevándorlók,fasisztázás,közvéleménykutatás,német választás,németország,terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?