Tombol a féktelen migránsbűnözés

Otto von Bismarck

Sajnos megszokottá válnak a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények. Ám, míg korábban elsősorban a szexuális bántalmazás, valamint a rablás és lopás volt a jellemző, az év végére már a véres, halálos áldozatokat is követelő, tomboló erőszak vált mindennapossá.

Egyre brutálisabbak, egyre több a halálos áldozat

Csoportosan megkísérelt emberölés gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Berlinben hét fiatalt, akik menedékkérőként érkeztek Németországba és a hatóságok szerint megpróbáltak felgyújtani egy hajléktalant. Az országos megütközést keltő bűncselekményt karácsony napján követték el egy metróállomáson, az áldozat csak azért marad sértetlen, mert egy metróvezető és több utazó eloltotta a tüzet.

A 15 és 21 év közötti gyanúsítottak közül hatan Szíriából származnak, a hetedik pedig Líbiából.

Két gyanúsított 2014 óta él Berlinben, öten tavaly, illetve az idén érkeztek. Valamennyien menedékjogi kérelmet nyújtottak be, menekültszállásokon helyezték el őket. Egy kivételével mindegyiknek volt már dolga a hatóságokkal bűncselekmények, köztük testi sértés miatt.

Az emberölési kísérlet december 25-én hajnalban történt a Kreuzberg és a Neukölln nevű városrész határán fekvő Schönlein utcai metrómegállóban. Az áldozat egy 37 éves hajléktalan, aki egy padon aludt. A hatóságok szerint a gyanúsítottak meggyújtották a kartonpapírt, amellyel betakarta magát. A hajléktalan több utazó közbelépése és egy poroltó készülékkel segítségére siető metróvezető lélekjelenléte révén menekült meg a tűzhaláltól.

A rendőrség körözést adott ki a gyújtogatók ellen, a metrószerelvényben biztonsági kamerával rögzített felvételeket is megjelentette. Hétfő este hat gyanúsított önként jelentkezett a rendőrségen, a hetediket keddre virradó éjjel elfogták.

A december 19-én egy karácsonyi vásáron kamionnal elkövetett iszlamista terrormerénylet után ez már egy héten belül a második brutális bűncselekmény, amelyet menedékkérőként érkezett emberek követtek el a német fővárosban. 

A hajléktalan elleni emberölési kísérlet és a 12 halálos áldozatot és 53 sebesültet követelő tömeges gázolás ugyan "visszataszító, de nem szabad teret engedni a populizmusnak, és nem szabad általánosító módon meggyanúsítani egész csoportokat" - figyelmeztetett szóvivője útján a Twitteren Andreas Geisel, a tartományi rangú főváros kormányának belügyi kérdésekért felelős tagja - szenátora -, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa.

Mindez nem sokkal a tucatnyi áldozatot követelő berlini terrortámadás és egy fiatal lány meggyalázása, meggyilkolása után történt Németországban.

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/32820/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,berlini merénylet,migránsbűnözés,németország,spd
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?