Kegyetlenül pofára esett a német rendőrség: nem a berlini merénylőt kapták el

Otto von Bismarck

A gyilkos merénylő minden bizonnyal szabadlábon van!

Irtó nagy baklövés: valószínűleg nem a gyilkos terroristát kapták el

Egyelőre nem sikerült igazolni, hogy a hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban kamionnal elkövetett tömeges gázolás ügyében őrizetbe vett gyanúsított követte el a bűncselekményt - jelentette be Klaus Kandt, a német főváros rendőrségének vezetője.

A berlini biztonsági szervek vezetőinek közös sajtótájékoztatóján Klaus Kandt kiemelte: a vizsgálatokat még nem zárták le, de egyelőre nem nyert bizonyítást, hogy a gyanúsított ült a volánnál a támadás idején.

Előzőleg a Die Welt című lap a hírportálján magas beosztású rendőrségi tisztviselőkre hivatkozva azt jelentette, a nyomozók már megállapították, hogy a terhére rótt bűncselekményt tagadó gyanúsított nem érintett az ügyben.

Ezzel új helyzet állt elő: az igazi tettes ismeretlen és szabadlábon van.

Klaus Kandt a sajtójelentést lényegében megerősítve hangsúlyozta, hogy a terrorveszély továbbra is magas Berlinben, ezért megerősítik a biztonsági intézkedéseket, az utcákon, tereken "erőteljes" a rendőri jelenlét.

Korábban, meg nem erősített hírek szerint, a hatóságok azt feltételezték, hogy a Németországba menedékkérőként érkezett, 23 éves, pakisztáni származású Naved B. hétfő délután elrabolt egy lengyel kamiont és meggyilkolta a sofőrt. Este szándékosan belehajtott a tömegbe az egyik leglátogatottabb berlini karácsonyi vásáron, amelyet a Breitscheidplatzon, az egykori Nyugat-Berlin jelképeként számon tartott Vilmos császár-emléktemplomnál (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) tartanak minden évben. A kamion 50-70 métert haladt a tömegben. A támadásban 12 ember meghalt, 48 (más források szerint 49) ember megsebesült, többen súlyos állapotban vannak.

Több hírportál biztonsági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a gyanúsított tagadja, hogy bármi köze lenne a támadáshoz

Angela Merkel kancellár kedden bejelentette, hogy az eddig feltárt adatok alapján terrortámadás történt, amelyet egy olyan ember hajtott végre, aki "védelmet és menedéket kért Németországban".

 

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/32661/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,berlini merénylet,bevándorlók,menekültek,terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?