Már a magyar adócsökkentésbe is belekötnek a német politikusok

Otto von Bismarck

Nekirontott Magyarországnak Merkel helyettese, a baloldali alkancellár. Felháborítja, hogy hazánkban adócsökkentés történik! És persze fenyegetőzik is!

Merkel és alvezére....

Elfogadhatatlannak tartja Sigmar Gabriel német alkancellár, gazdasági miniszter azt a politikát, amely a társasági adó csökkentésével igyekszik erősíteni az ország versenyképességét, és az uniós támogatásokkal pótolja a kieső bevételt. A német szociáldemokrata párt (SPD) elnöke a magyarországi társasági adó csökkentésével kapcsolatban beszélt erről hétfőn Berlinben.

A politikus a német gazdaságpolitika 2016-os eredményeit értékelő tájékoztatóján kérdésre válaszolva hangoztatta: őszinte, komoly vitát kell folytatni az Európai Unióban (EU) a társasági adózásról, és helyes, hogy az Európai Bizottság vizsgálja, hogy az alacsony társasági adó illegális állami támogatásnak minősül-e.

Az EU következő többéves pénzügyi keretének tervezésének folyamatában tárgyalni kell arról a jelenségről, hogy bizonyos kelet-európai tagországok csökkentik az adóterhet, és a kieső bevételt "kerülő úton", a nettó befizetők pénzéből pótolják - tette hozzá Sigmar Gabriel.  Aláhúzta: "nem fair, hogy egyes országok fizetnek, míg mások csökkentik az adókat". Ez a politika ellentétes az "európai közérdekkel", és csak a nagyvállalatoknak kedvez.

A német alkancellárt egy minapi lapinterjúval kapcsolatban kérdezték, amelyben kiemelte: az EU-t egy "új adócsökkentési verseny fenyegeti, amelynek révén egyes tagállamok, mint például Magyarország vonzóbbá akar válni a vállalkozások előtt".

Sigmar Gabriel a Berliner Morgenpost című lapban a hét végén megjelent interjúban elmondta, hogy a német adófizetők nem értik meg, miért kellene adójukból olyan országok uniós támogatásait finanszírozni, amelyek közül egyesek az így szerzett pénzt a társasági adó csökkentésére fordítják, és ezzel tovább ösztönzik a németországi munkahelyek áttelepítését oda, ahol alacsonyabbak a bérek és az adókulcsok.

Az SPD elnöke aláhúzta: az EU-ban sürgősen meg kell teremteni az igazságosságot az adózásban, ezért Németországnak a következő többéves pénzügyi terv összeállításáról szóló tárgyalásokon az eddiginél következetesebben kell fellépnie, ki kell állnia az adócsökkentési verseny megállításáért.

Mint mondta, Németország nem marad egyedül ebben a küzdelemben, "egy sor ország követ majd minket".

https://almafroccs.blogstar.hu/./pages/almafroccs/contents/blog/32640/pics/lead_800x600.jpg
almafröccs,angela merkel,németország,sigmar gabriel,spd
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?